Αλύπητο ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ (BINTEO) !

Οι αστυνομικοί έριξαν χημικά στους διαδηλωτές – Οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και αυτή την ώρα κατευθύνονται στο πρωθυπουργικό μέγαρο – Το πρωί περίπου 100 μέλη αιφνιδίασαν πλήρως την αστυνομία έξω από το Μαξίμου – «Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός» το μήνυμά τουςΣε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε σήμερα το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου λόγω των ραγδαίων αλλαγών που φέρνει στις συντάξεις το ασφαλιστικό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τη Βουλή, μεταξύ της αστυνομίας και όταν διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Μαξίμου, έχοντας σκοπό να συναντήσουν τους 100 περίπου διαδηλωτές που βρίσκονταν από το πρωί εκεί.

Ωστόσο, όταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, προκειμένου ανακόψουν την πορεία τους. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, άντρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε συνταξιούχους.

Όμως, οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Λουλουδάδικα και στη συνέχεια πήγαν στο ύψος της Βασ. Σοφίας, κοντά στην Ηρώδου Αττικού, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες των ΜΑΤ. Λίγο πριν από τις 2, τα 100 μέλη του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο Μαξίμου έφτασαν στο σημείο για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους.

Η πορεία διαλύθηκε λίγη ώρα αργότερα και όλοι οι δρόμοι στο κέντρο άνοιξαν.