… Αλλά… εθνικολαϊκιστική κυβέρνηση πρώτη φορά άκουσα! Ποιός το είπε…

Η εθνικολαϊκιστική κυβέρνηση Τσίπρα

 

  • Ο ΒΗΜΑτοδότης

Εως τώρα έχω ακούσει πολλών ειδών κυβερνήσεις όπως:
 
Δημοκρατική, σοσιαλιστική, σοσιαλδημοκρατική, συνεργασίας, εθνικοσοσιαλιστική, εθνικιστική, δικτατορική κ.τ.λ. Αλλά… εθνικολαϊκιστική κυβέρνηση πρώτη φορά άκουσα.
 
Την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου χαρακτήρισε έτσι ο Ευ. Βενιζέλος (φωτογραφία) από το βήμα της Βουλής.
 
Και το εξήγησε μάλιστα γιατί τη χαρακτηρίζει έτσι: «…υπάρχει το περίεργο φαινόμενο της διπλής ρητορείας. Η κυβέρνηση είναι εθνικολαϊκιστική ιδεολογικά. Ηγεμονεύει ο κ. Καμμένος και οι αντιλήψεις του. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι, όπως ο κ. Φίλης, διατηρούν την αχνή ανάμνηση ενός διεθνιστικού αριστερού λόγου, δήθεν χωρίς στοιχεία ιδεολογικής χρήσης της ιστορίας».
 
Τάδε είπε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος όταν ομιλεί στη Βουλή αδειάζει το καφενείο και το περιστύλιο από τους βουλευτές που τρέχουν στην Ολομέλεια για να τον ακούσουν. Οπως το άκουσε και ο κ. Φίλης από τα υπουργικά έδρανα…

Ο οχτρός του κόσμου

 

Ο κ. Φίλης στη Βουλή φαινόταν ήρεμος, έδειχνε ότι τίποτε δεν τον απασχολεί, τίποτε δεν τον αγγίζει. Και ας διαδήλωναν εκείνη την ώρα οι μαθητές έξω από τη Βουλή. Και ας ετοιμαζόταν συλλαλητήριο από τους Ποντίους. Αλλά γιατί να ανησυχεί; Η κυβέρνηση είχε ήδη κλείσει το ζήτημα με τη γενοκτονία των Ποντίων: «Εχουμε σβήσει αυτό το ζήτημα. Ε, δεν έγινε και τίποτα το φοβερό. Και έπεσαν όλοι πάνω στον ταλαίπωρο Φίλη να τον φάνε. Λες και είναι ο οχτρός του κόσμου».
 
Αυτά έλεγε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπήρξε ποτέ θέμα Φίλη». Και κάποιες κυβερνητικές πληροφορίες ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας ήταν ενοχλημένος μάλλον αστείες ήταν και διέρρευσαν ώστε να κατευνάσουν τα πνεύματα. Αφήστε που οι γαλάζιοι βουλευτές όλο και συχνότερα αναφέρουν ότι όλα αυτά έγιναν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τον ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.
***
Το ένα σκέλος της… εθνικολαϊκιστικής κυβέρνησης είναι ο κ. Φίλης, το άλλο όμως; Οπως λέει και κ. Βενιζέλος, είναι ο κ. Καμμένος. Ισως να προσέξατε ότι οι ΑΝΕΛ δεν είπαν και τίποτε για την υπόθεση της γενοκτονίας των Ποντίων και κυρίως εναντίον του κ. Φίλη.
 
Μαθαίνω όμως ότι δόθηκε εντολή στη Μανταλένα Παπαδοπούλου, πρόεδρο της Νεολαίας, να μαζέψει τους νεολαίους του κόμματος και να τους κατεβάσει στο συλλαλητήριο για τους Ποντίους. Ετσι, για να υπάρξει από το κόμμα ένα ίχνος αποστασιοποίησης από την κυβερνητική γραμμή.
 
Γιατί το άλλο ίχνος αποστασιοποίησης, αυτό της φορολογίας της ελληνικής μικροζυθοποιίας, εξανεμίστηκε πολύ γρήγορα. Επεισαν τον κ. Καμμένο, που ήταν στη συγκέντρωση, να ψηφίσει αποσύροντας το σχετικό άρθρο, με την υπόσχεση ότι θα φέρουν άλλη τροπολογία που θα βελτιώνει την κατάσταση.