ΑΛΓΕΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ Ένταση στη Βέροια κατά την άφιξη προσφύγων και μεταναστών | Mikrometoxos.gr

ΑΛΓΕΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ Ένταση στη Βέροια κατά την άφιξη προσφύγων και μεταναστών

26.03.2016 13:38

ΑΛΓΕΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ

Ένταση στη Βέροια κατά την άφιξη προσφύγων και μεταναστών

Ομάδα πολιτών, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον ένας ιερωμένος άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουζουνίδης που βρέθηκε στο σημείο αναγκάστηκε να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας για να μην τον προπηλακίσουν οι συγκεντρωμένοι και τελικά μπήκε σε μια κλούβα των ΜΑΤ.

Είναι χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα λυπηρό ότι ένας ιερωμένος προχώρησε σε ευθεία απειλή προειδοποιώντας τους υπεύθυνους ότι εάν κάποιος από τους ταλαιπωρημένους αυτούς πρόσφυγες πειράξει μια μοναχή που ζει λίγα μέτρα από τον χώρο υποδοχής «θα γίνει χαμός».
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πίσω από τον ιερέα, υπήρχαν άτομα που φώναζαν συνθήματα τα οποία συνήθως ακούγονται σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής. Στην απαράδεκτη συμπεριφορά των συγκεντρωμένων προστίθεται και το γεγονός ότι ορισμένοι πέταξαν στην είσοδο του χώρου υποδοχής γουρονοκεφαλές.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έκανε λόγο για απαράδεκτη στάση του ιερέα και κάλεσε τον μητροπολίτη Βεροίας να επιληφθεί του θέματος και να τιμωρήσει τον ιερέα.

Στους 50.236 οι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα

Σε 50.236 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ελληνική επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (28.507), σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά καταγράφηκαν 4.807 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (2.602).
Στην Αττική διαμένουν 13.981 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 5.010) και στην Κεντρική Ελλάδα 2.941, εκ των οποίων 1.396 στη Λάρισα.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται εντός του καταυλισμού 11.603 άνθρωποι, ενώ σε τρεις περιοχές του Κιλκίς (Χέρσο- Πολύκαστρο- Plaza) φιλοξενούνται συνολικά 8.690 άτομα.

Πηγή: Mega

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017