Αιχμηρός Βενιζέλος: Βρίσκεστε στην κυβέρνηση, εκβιάζοντας την ιστορία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αιχμηρός Βενιζέλος: Βρίσκεστε στην κυβέρνηση, εκβιάζοντας την ιστορία

08.05.2016 18:45

Σε μια σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι “βρίσκεστε στην κυβέρνηση, εκβιάζοντας την ιστορία”.

Ενώ υπογράμμισε ότι “το ζήτημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό. Και αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κρατήσει πολύ”.

“Φτάσαμε στο τρίτο και έρχεται το τέταρτο μνημόνιο που θα συνδέεται με το χρέος”, υποστήριξε. “Αντί για λεβέντικες μονομερείς ενέργειες εκλιπαρείτε για να δοθεί το συμπλήρωμα του PSI”.

“Το κακό που έγινε είναι μεγάλο γιατί από ανάπτυξη περάσαμε σε ύφεση. Γι’ αυτό οδηγηθήκαμε σε σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα. Η οπισθοχώρηση που ήταν συνειδητή επιλογή έχει κόστος για τους πολίτες”, συμπλήρωσε.

“Εχετε συνείδηση της βλάβης που έχετε προκαλέσει;” αναρωτήθηκε και άσκησε κριτική για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΔΝΤ.

“Εχουν καταρρεύσει οι κόκκινες γραμμές, τα πάντα”, υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε ότι με τη λύση που προωθείται στο χρέος και την σύνδεση της με την πορεία της οικονομίας δεν θα υπάρξει όφελος, γιατί οι αγορές δεν θα πειστούν ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

“Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν μόνο όταν χάνουν την πλειοψηφία. Πέφτουν υπό το βάρος της κοινής κατακραυγής και ακόμα χειρότερα υπό το βάρος της ευθύνης τους όταν παίζουν με τη φωτιά”, τόνισε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017