Αισιόδοξος ο Σόιμπλε - «Το Eurogroup θα αναζητήσει λύση για την Ελλάδα» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αισιόδοξος ο Σόιμπλε – «Το Eurogroup θα αναζητήσει λύση για την Ελλάδα»

19.05.2016 14:00

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν όψει της καθοριστικής συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Μαϊου.  

«Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι αναμένει οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση της Τρίτης.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι μπορούν να δικαιολογήσουν οι οικονομικές εξελίξεις.

«Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα», δήλωσε ο Σόιμπλε στο Σεντάι της βόρειας Ιαπωνίας ενόψει τη συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ’

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΝΑΙ ΣΕ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ 2018!

Μόνο μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017,  είναι διατεθειμένος να δει θετικά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο Β.Σόιμπλε, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η Handelsblatt.

Από το έγγραφο, το οποίο εστάλη σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής, προκύπτει -σύμφωνα πάντα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα- ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται πρόθυμος να μειώσει το βάρος του ελληνικού χρέους σε ένα βιώσιμο επίπεδο, κάνοντας παραχωρήσεις προς το ΔΝΤ

«Τα μέτρα αυτά θα προϋποθέτουν την πλήρη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ως το 2018», φέρεται να τονίζεται στην επιστολή, ενώ προστίθεται πως «η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017