Αεροσκάφος θα ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη στο Ντουμπάι σε λίγα λεπτά!!

Πηγή: IMAGINEACTIVE

Ο Καναδός βιομηχανικός σχεδιαστής Τσαρλς Μπομπαρντιέρ (Charles Bombadier) προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας με τα σχέδια του για το Skreemr.

Πρόκειται για ένα υπερηχητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει επιβάτες μεταξύ των ηπείρων με ταχύτητα Mach 10, δηλαδή έως 12.250 χιλιόμετρα την ώρα και με δυνατότητα μεταφοράς 75 επιβατών. Παρά την όψη του, το φουτουριστικό σχέδιο έχει σημαντικά προβλήματα να επιλύσει με σημαντικότερα εξ αυτών την υπερθέρμανση που θα προκαλούσε το σπάσιμο του φράγματος του ήχου. «Δεν είμαι σίγουρος ότι τα υλικά είναι σε θέση να αντέξουν την θερμότητα και την πίεση» ομολόγησε ο Μπομπαντιέρ σε παλαιότερη συνέντευξή του.

SKREEMR 1

Λίγο μετά το ντεμπούτο του πρότζεκτ, δεν είχε βρεθεί ακόμη η λύση. «Επικοινώνησε μαζί μου ο Ζόζεφ Χέιζελταιν – πρώην στέλεχος του Υπουργείου Αμύνης των Η.Π.Α. και μηχανικός στην εταιρία Wyle που προσφέρει ανωτάτου επιπέδου τεχνολογικές λύσεις στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των Η.Π.Α. και στην NASA – o οποίος πρότεινε την εφαρμογή ενός νέου αεροδυναμικού φαινομένου που ονομάζεται «λειτουργία μακριάς διείσδυσης»(LPM), αποκάλυψε ο ίδιος.

Αυτή η εξέλιξη οδήγησε τον καινοτόμο Καναδό μηχανικό να σχεδιάσει ένα νέο υπερηχητικό σκάφος, το Antipode. Πρόκειται για ένα πολυτελές τζετ που μπορεί να πιάνει ταχύτητες Mach 24, δηλαδή έως 29,400 χιλιόμετρα την ώρα, την διπλάσια ταχύτητα του προηγούμενου πρότζεκτ με όνομα Skreemr. Έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 10 επιβάτες και θα τους μεταφέρει έως και 20,000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από μία ώρα, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Forbes.