Αεροδρόμιο Βρυξελλών: Επαναλειτουργεί μετά από δεκατρείς ημέρες | Mikrometoxos.gr

Αεροδρόμιο Βρυξελλών: Επαναλειτουργεί μετά από δεκατρείς ημέρες

04.04.2016 16:42

Το Αεροδρόμιο Βρυξελλών επαναλειτουργεί, δεκατρείς ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σήμερα Δευτέρα, θα φιλοξενήσει 40 πτήσεις, έναντι των 600 που πραγματοποιούνταν καθημερινά, πριν από το τρομοκρατικό κτύπημα.

Αυτή την ώρα, λειτουργεί μόνο η Brussels Airlines η οποία ανακοίνωσε ότι έχουν προγραμματιστεί «39 επιβατικές πτήσεις, οι περισσότερες από και προς ευρωπαϊκές πόλεις». Μέρα με τη μέρα ωστόσο, προβλέπεται σταδιακή αύξηση των πτήσεων, καθώς αύριο -Τρίτη- προβλέπεται να πραγματοποιηθούν 89 πτήσεις: 48 προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, πέντε προς την Αφρική, μία προς τη Βόρεια Αμερική (Νέα Υόρκη). Περισσότερες από 40 πτήσεις προς τις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθούν επίσης.

Από την Τετάρτη, δρομολόγια θα μπορούν να πραγματοποιούν και άλλες εταιρίες, όπως η ολλανδική KLM, δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Φλοράνς Μιλς.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι ασφαλείας παραμένουν αυστηροί: οδόφραγμα στις προσβάσεις στο αεροδρόμιο από αστυνομικούς και στρατιώτες βαριά οπλισμένους, αρχικός έλεγχος των αποσκευών και των επιβατών πριν εισέλθουν στο κτίριο, απαγόρευση εισόδου στο αεροδρόμιο όσων δεν ταξιδεύουν.

Το αεροδρόμιο δεν έχει ακόμη υπολογίσει το κόστος για την αποκατάσταση της αίθουσας αναχωρήσεων, της οποίας οι τζαμαρίες θρυμματίστηκαν, οι κολόνες υπέστησαν ζημιές και οι ψευδοροφές καταστράφηκαν. Μεγάλες εργασίες προβλέπονται και θα διαρκέσουν μήνες.

Η Brussels Airlines είχε υπολογίσει ότι τα διαφυγόντα κέρδη για την εταιρία της είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ για κάθε ημέρα που ήταν κλειστό το αεροδρόμιο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017