Αδειάζει τον Τουσκ η Μέρκελ για το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου»

Στο άλλο άκρο από τη θέση που εξέφρασε χθες ο Ντόναλντ Τουσκ εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ, αδειάζοντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, εξαιτίας του «φράγματος» στα Σύνορα Σλοβενίας, Κροατίας, Λετονίας , Εσθονίας και Σκοπίων. Η καγκελάριος της Γερμανίας έκανε ξεκάθαρα λόγο για μονομερή ενέργεια.
Όπως επεσήμανε η Μέρκελ μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στη Ρηνανία – Παλατινάτο την Τετάρτη, το πρόβλημα δεν λύνεται με μία τέτοια απόφαση, αλλά με συνολική Ευρωπαϊκή απάντηση στην προσφυγική κρίση. «Το κλείσιμο των συνόρων δεν απαντά στο συνολικό πρόβλημα» επεσήμανε καλώντας εκ νέου να υπάρξει μία κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ. «Δεν μπορούμε οι 27 χώρες να επαναπαυόμαστε και να αφήνουμε μια χώρα μόνη» πρόσθεσε.
Τα σχόλια της Μέρκελ, όπως παρατηρεί και η Deutsche Welle, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συγχαρητήρια που μοίρασε νωρίτερα χτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στις χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου και τις αναφορές του ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν μονομερής αλλά αποφασίστηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Δευτέρας…