"Ή παίρνω το χρέος ή φεύγω" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

“Ή παίρνω το χρέος ή φεύγω” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας

07.02.2016 08:24

Έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί αν οι δεσμεύσεις που έχει λάβει από τους Ευρωπαίους για το χρέος δεν υλοποιηθούν,  “Ή παίρνω το χρέος ή φεύγω” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας.

“Αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω” φέρεται να διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά. Ο πρωθυπουργός βλέπει το θέμα της μείωσης του χρέους σαν ένα στοίχημα με τον εαυτό του: θεωρεί πως αν το καταφέρει, θα θεωρηθεί ο ηγέτης που πήρε το ρίσκο αλλά δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα και θα είναι εκείνος που θα επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όσοι βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα λένε πως αφήνει να εννοηθεί ότι αν οι Ευρωπαίοι των “πουλήσουν” στο θέμα του χρέους και παρ’ ότι εκείνος υπέγραψε τρίτο Μνημόνιο και πήρε επώδυνες κοινωνικά αποφάσεις, τότε η… επανεμφάνισή του ως “Έλληνα Τσε” είναι η μοναδική λύση. “Ή παίρνω το χρέος ή φεύγω” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σενάρια για οικουμενική

Ενώ τα εκλογικά σενάρια διαψεύδονται από το Μαξίμου αυτά για οικουμενική κυβέρνηση φουντώνουν.

Το όνομα που «παίζει» δυνατά αναφορικά με τον πολιτικό που θα κληθεί να τη σχηματίσει είναι αυτό του Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Δραγασάκης παρότι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρείται πρόσωπο ευρύτατης αποδοχής και εμπιστοσύνης τόσο εντός της εγχώριας πολιτικής σκηνής όσο και σε οικονομικών παραγόντων.

Εξελίξεις πάντως δεν αναμένονται πριν το αδιέξοδο με τους δανειστές να καταστεί οριστικό και οι γέφυρες επικοινωνίας να πέσουν.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017