Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Τουρνιέ

Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Τουρνιέ, μια από τις σπουδαιότερες «πένες» της χώρας με σημαντικό έργο κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Η είδηση του θανάτου του 91χρονου Τουρνιέ ανακοινώθηκε από την οικογένειά του το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο συγγραφέας «έφυγε» στο σπίτι του στην πόλη Σουαζέλ, περιστοιχισμένος από τους αγαπημένους του.

Ο Τουρνιέ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924 και τελειώνει το λύκειο το 1941 στο Λύκειο Παστέρ στο Νεϊγί. Εκεί ήταν που αποφάσισε ότι θέλει να σπουδάσει φιλοσοφία, οπότε την αμέσως επόμενη χρονιά εγγράφεται στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Λάτρης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και των Ελλήνων φιλοσόφων, ο Τουρνιέ γράφει τη διπλωματική του εργασία πάνω στις πλατωνικές ιδέες. Μετά από τις σπουδές του, ανακαλύπτει την αγάπη του για τη συγγραφή βιβλίων και αρχίζει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του.

Από τα γνωστότερα έργα του είναι ο «Παρασκευάς ή στις Μονές του Ειρηνικού », «Ο Τσαλαπετεινός» και το «Erl-King».

Το 1970 κέρδισε το Βραβείο Γκονκούρ ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, του απονέμονται και άλλες τιμητικές διακρίσεις όπως το Μεγάλο Βραβείο μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας, και το Τάγμα της Αξίας της Βάδησ-Βυρτεμβέργης.