Έφοδος και χειροπέδες σε δυο ακόμη κορυφαία στελέχη της FIFA

Photo: CBSNEWS

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από εντολή της Ελβετικής Εισαγγελίας, όταν άνδρες των διωκτικών Αρχών της χώρας, εισέβαλαν στον χώρο του ξενοδοχείου “Baur au Lac” όπου διεξαγόταν διήμερη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA για την προώθηση και ψήφιση μεταρρυθμίσεων που αφορούν την ίδια τη λειτουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού και στον απόηχο του τεράστιου σκανδάλου που εδώ και πολύ καιρό έχει οδηγήσει στο κυριολεκτικό ξήλωμα της ανώτατης ηγεσίας του.

Για τις τελευταίες εξελίξεις η ίδια η FIFA δηλώνει πως «έχει λάβει γνώση αλλά δεν θα κάνει κανένα σχόλιο πέραν του ότι συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές των ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη υπόθεση, κάτι που επιτρέπει σαφώς το Ελβετικό Δίκαιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο ξενοδοχείο άλλοι επτά, επίσης ανώτατοι αξιωματούχοι της FIFA είχαν συλληφθεί τον Μάιο και για αντίστοιχα αδικήματα διαφθοράς.

Από την Εισαγγελία της χώρας ανακοινώθηκε πως τα ονόματα των συλληφθέντων θα δοθούν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης και αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι ακροάσεις των κατηγορουμένων.