Έτσι θα είναι το νέο Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα | Mikrometoxos.gr

Έτσι θα είναι το νέο Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα

09.03.2016 20:37

Μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter η Μπαρτσελόνα έδωσε μια μικρή πρόγευση στους φιλάθλους της για το πως θα μεταμορφωθεί το ιστορικό της γήπεδο ύστερα από τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη τετραετία και θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την χωρητικότητά του.

Η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία, Nikken Sekkei, η οποία δημιούργησε την “Saitama Super Arena” για το Μουντιάλ του 2002, κέρδισε τον διαγωνισμό για την ανακατασκευή του “Καμπ Νου” που αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό. Οι εργασίες θα αρχίσουν τον Μάιο του 2017 και θα ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2021. Η ανακατασκευή θα πραγματοποιηθεί σε φάσεις, ούτως ώστε να μην επηρεαστεί η διεξαγωγή αναμετρήσεων στο γήπεδο, αλλά κι η ομαλή προσέλευση του κόσμου.

Την τελική μακέτα ενέκρινε μία κριτική επιτροπή 10 ατόμων, ενώ οι παρουσιάσεις ήταν ανώνυμες προκειμένου να μην υπάρξει επηρεασμός. Η νικήτρια, Nikken Sekkei έχει μπροστά της ένα μήνα ώστε να παρουσιάζει το πλήρες σχέδιο, ενώ η χωρητικότητα του γηπέδου πρόκειται να αυξηθεί από τις 99.354 στις 105.053.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι από το πρότζεκτ που επιλέξαμε για το μελλοντικό Καμπ Νου. Καλά νέα για τους απανταχού φίλους της Μπαρτσελόνα”, ανέφερε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου

Το νέο και “μαγικό” Καμπ Νου:

camp-nou2camp-nou

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017