Έτοιμο να παραλάβει μέχρι και 2.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη το γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο της Θουριγγίας

Έτοιμο να παραλάβει μέχρι και 2.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Ειδομένη, εμφανίζεται η τοπική κυβέρνηση του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Θουριγγίας, σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού της τοπικής κυβέρνησης, Μπόντο Ράμελοφ.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ράμελοφ υποστηρίζει ότι το κρατίδιο της πρώην ανατολικής Γερμανίας θα μπορούσε να παραλάβει «1.000 με 2.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στην Ελλάδα και αναμένουν απελπισμένα βοήθεια». Επισήμανε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση αυτή, η Θουριγγία θα χρειαστεί επιμελητειακή στήριξη από το ομοσπονδιακό κράτος.

«Μπορούμε να συμβάλουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση» για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαιώνει ο Ράμελοφ που προέρχεται από το κόμμα Die Linke και είναι ο μοναδικός αριστερός πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου, εξηγώντας ότι επί του παρόντος τα 7 από τα 10 κέντρα φιλοξενία προσφύγων στη Θουριγγία είναι άδεια. Η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο πέρσι. Στις αρχές Σεπτεμβρίου μάλιστα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε αποφασίσει να δεχτεί όλους τους πρόσφυγες που είχαν μπλοκαριστεί στην Ουγγαρία. Έκτοτε όμως έλαβε μέτρα για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.