Έτοιμη να σκάσει η στεγαστική «φούσκα» του Λονδίνου – Κατά 11,5% υποχώρησαν οι τιμές των πολυτελών κατοικιών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Έτοιμη να σκάσει η στεγαστική «φούσκα» του Λονδίνου – Κατά 11,5% υποχώρησαν οι τιμές των πολυτελών κατοικιών

13.11.2015 00:10
Οι νομοθετικές αλλαγές της βρετανικής κυβέρνησης επιτάχυναν τη διαδικασία πτώσης των τιμών των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο.
Την εκτίμηση ότι η στεγαστική «φούσκα» του Λονδίνου είναι έτοιμη να… σκάσει διατυπώνει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τα τελευταία στοιχεία για τιμές των πολυτελών κατοικιών της πρωτεύουσας της Αγγλίας.
Ειδικότερα, αναφέρει πως οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο των πολυτελών κατοικιών, αξίας 5 εκατ. στερλινών και πάνω, υποχώρησαν κατά 11,5% το γ’ τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2014. Παράλληλα, οι πωλήσεις σε όλα τα είδη κατοικιών μειώθηκαν κατά 14%.
«Η “φούσκα” μπορεί να έχει σκάσει ήδη» για τα πιο ακριβά σπίτια, υποστήριξε ο Richard Barber, διευθυντής της μεσιτικής W.A. Ellis, προσθέτοντας πως «στο 36% των σπιτιών που βρίσκεται προς πώληση, οι τιμές έχουν μειωθεί χαμηλότερα από την αρχική τους, με την μέση συρρίκνωση στο 8,5%».
Σημειώνεται πως η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει νέο φόρο στις πωλήσεις των κατοικιών φαίνεται να έχει επιταχύνει τη διαδικασία πτώσης των τιμών, καθώς είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της ζήτησης.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017