Έρχονται νέες συλλήψεις για την παρατράπεζα των Λίτινα – Δασκαλέα

Έρχονται νέες συλλήψεις υπόπτων για τη συμμετοχή στην παρατράπεζα των Δασκαλέα και Λίτινα που άρπαξαν πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ από ανυποψίαστους επενδυτές στην Ελλάδα και τεράστια ποσά από κρατικούς αξιωματούχους και μαφιόζους στην Ουκρανία.

Οι έρευνες συνεχίζονται τόσο από την κρατική ασφάλεια όσο και απ’ τα κλιμάκια των αντίστοιχων υπηρεσιών από Αμερική, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία και Κύπρο που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  απ’ την ανάκριση των υπόπτων και απ’ τις καταθέσεις μαρτύρων προκύπτει η συμμετοχή στη μαφιόζικη παρατράπεζα πρώην στελεχών του ΣΔΟΕ και του υπουργείου Οικονομικών.

Ενεργό ρόλο είχαν επίσης δύο χρηματιστές και ένας δικηγόρος ο οποίος είχε αναπτύξει παλαιότερα ισχυρούς δεσμούς με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ειδικότερα, το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ ήταν αυτό που έβρισκε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και τους έπειθε να επενδύσουν μεγάλα ποσά στην παρατράπεζα του Δασκαλέα.

Μάλιστα ο ίδιος έπαιρνε απ το Δασκαλέα αμοιβή που έφτανε το 20% απ’ το ποσό που κατέθεταν τα θύματα στην παρατράπεζα.

Ένα άλλο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προστάτευε τον Δασκαλέα εξασφαλίζοντας ιδιότυπη ασυλία παρά το γεγονός ότι η πιάτσα βούιζε εδώ και χρόνια για το μεγάλο κόλπο.

Ύποπτοι θεωρούνται και δυο χρηματιστές που βοήθησαν τον Δασκαλέα στο ξέπλυμα και στη φυγάδευση μεγάλων ποσών στο εξωτερικό.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται και γνωστός δικηγόρος.

Ο εν λόγω δικηγόρος μπλόκαρε κάθε έρευνα της κρατικής ασφάλειας για την παρατράπεζα ενώ το τελευταίο διάστημα που ο κλοιός είχε σφίξει γύρω από την ομάδα της παρατράπεζας επιχείρησε να χειραγωγήσει την ανάκριση.