Έρχεται νέο χτύπημα για τους ιδιοκτήτες ΙΧ | Mikrometoxos.gr

Έρχεται νέο χτύπημα για τους ιδιοκτήτες ΙΧ

29.03.2016 17:10

Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να σχεδιάζει μείωση στα τέλη κυκλοφορίας έως και κατά 50% και αντικατάσταση τους από ένα πάγιο τέλος με άλλο όνομα, με επιδίωξη να είναι να εκλείψει το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων και της ακινησίας των αυτοκινήτων που μόνο πέρυσι έφτασαν τις 100.000.

Προς αναπλήρωση των εσόδων το ΥΠΟΙΚ φέρνει «καπέλο» 10% στις τιμές της βενζίνης, ενώ μπαίνει κυριολεκτικά φωτιά στο πετρέλαιο κίνησης του οποίου ο φόρος θα εξισωθεί με εκείνων της βενζίνης και έτσι η λιανική τιμή θα εκτιναχθεί από το 1 ευρώ που είναι σήμερα στο 1,45.

Το υπουργείο Οικονομικών βλέπει πως στα πετρελαιοκίνητα υπάρχει…ψωμί υπό την έννοια ότι από το 2012 και μετά 6 στα 10 αυτοκίνητα που αγοράστηκαν είναι diesel και εκτός του ότι πληρώνουν μειωμένη τιμή καυσίμου έχουν και μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Έτσι στο στόχαστρο μπαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Ωστόσο η αύξηση στο diesel κίνησης θα φέρει σειρά ανατιμήσεων και προϊόντων καθώς οι μεταφορές στηρίζονται σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017