Έρχεται νέο κόμμα από το πολιτικό κατεστημένο…

Μετά τις φήμες, για οργάνωση και ίδρυση κόμματος από τον Κώστα Καραμανλή, έχουμε νέο κύκλο που μιλά για πρωτοβουλίες παλαιών κομματικών στελεχών από όλους τους χώρους.

http://www.voicenews.gr/

Βενιζέλος, Σημίτης, Πικραμμένος, Σαμαράς, Παπαδήμος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης φέρονται να καλούν σε συστράτευση με σκοπό την  αποφυγή της χρεοκοπίας και την εφαρμογή του Κόφτη. Το κόμμα θα ονομάζεται απλά.. Το Κέντρο.

Το ‘Κέντρο’ θεωρεί ότι «είναι ανέφικτος ο στόχος του πλεονάσματος 3,5%. Κάτι τέτοιο αντιστοιχεί σε νέα Μικρασιατική Καταστροφή ενώ μετά και την τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη για τους Έλληνες καταθέτες που φοβούνται να επαναφέρουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες σε συνδυασμό με την αέναη εφαρμογή των capital controls οι συνθήκες στην οικονομία και την κοινωνία είναι πλέον ασφυκτικές» φέρεται να διαρρέουν τα προαναφερθέντα στελέχη.

Μάλιστα αφορμή για αυτή την προσπάθεια φέρεται να είναι η  αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να απογειώσει την ΝΔ και να αντιπαρατεθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηματικό στην όλη υπόθεση  είναι ο ρόλος του Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος προκαλεί έντονη αποστροφή στον  ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει το θεσμικό ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη.