Έπιασαν τον εγκέφαλο του μακελειού στο Παρίσι - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Έπιασαν τον εγκέφαλο του μακελειού στο Παρίσι

18.03.2016 20:58


Τέσσερις μήνες σχεδόν. Τόσο χρειάστηκε για να καταφέρουν οι ευρωπαϊκές αρχές για να συλλάβουν τον εγκέφαλο του μακελειού στο Παρίσι που φέρεται να είναι τζιχαντιστής του ISIS. Ο 26χρονος μαροκινής καταγωγής Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη έπειτα από μάχη, που οδήγησε και στον τραυματισμό του, από τη βελγική αστυνομία.

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος εικάζεται ότι είναι ο «εγκέφαλος» των φονικών επιθέσεων κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι στη γαλλική πρωτεύουσα, τραυματίστηκε και στη συνέχεια «έπεσε» στα χέρια των ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των βελγικών αρχών, σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών.  Ο 26χρονος λέγεται πως τραυματίστηκε στα πόδια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Βρυξελλών.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαίωσε την επιχείρηση στις Βρυξέλλες διευκρινίζοντας ότι συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, χωρίς να επιβεβαιώσει αν ο Αμπντεσλάμ είχε τραυματιστεί και συλληφθεί.

Ωστόσο, στελέχη της βελγικής κυβέρνησης και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαίωσαν αργότερα πως ο 26χρονος τρομοκράτης «πέρασε» στα χέρια των αστυνομικών.

Ο Bέλγος γενικός γραμματέας αρμόδιος για ζητήματα Μετανάστευσης και Ασύλου, Τέο Φράνκεν, μάλιστα, αναφερόμενος στη σύλληψη του τζιχαντιστή έγραψε στο Twitter: «Τον πιάσαμε».

tweet-reuterstweet-salaam

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017