Ένα επικίνδυνο «μείγμα» θεωρεί η HSBC ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ένα επικίνδυνο «μείγμα» θεωρεί η HSBC ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι

21.03.2016 14:57
Το προσφυγικό αποκαλύπτει τις διαφορές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν μάλιστα, η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα κληθεί να ψηφίσει στη Βουλή αυτά που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές
.
Ένα επικίνδυνο «μείγμα» θεωρεί η HSBC ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι, όταν και οι προσφυγικές ροές θα ενταθούν, λόγω των καιρικών συνθηκών, και η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει ομόλογο ύψους 3 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, στις 20 Ιουλίου.
.
Μπορεί οι δανειστές να διαχωρίζουν προς το παρόν το προσφυγικό πρόβλημα από την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής, αλλά εάν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, οι εντάσεις μεσούσης του καλοκαιριού δεν αποκλείεται να κλιμακωθούν.
.
Σύμφωνα με την HSBC, το παραπάνω «μείγμα» είναι επικίνδυνο, τόσο για τις σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, όσο όμως και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
.
Ειδικά το προσφυγικό, αποκαλύπτει, σύμφωνα με την HSBC, τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο κομμάτων, όταν μάλιστα, η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα κληθεί να ψηφίσει στη Βουλή αυτά που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές.
Επιπλέον, η HSBC εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα κλείσει το 2016 σε ύφεση -0,3%, ενώ το επόμενο έτος θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017