Έκρηξη έξω από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας (εικόνες) - Τραυματίες εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς και αστυνομικοί - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Έκρηξη έξω από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας (εικόνες) – Τραυματίες εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς και αστυνομικοί

31.08.2015 17:13

Εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς και αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας έξω από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, στο Κίεβο, κι ενώ οι βουλευτές ενέκριναν σε πρώτη ανάγνωση πακέτο μεταρρυθμίσεων για τη χορήγηση ευρύτερης αυτονομίας στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

image

Διαδηλωτές που φέρονται να πρόσκεινται σε εθνικιστικές οργανώσεις πετούσαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες κατά των δυνάμεων ασφαλείας έξω από τη Βουλή όταν ξαφνικά εκτοξεύτηκε μια χειροβομβίδα. Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά ενώ, σύμφωνα με οπερατέρ του πρακτορείου Reuters, στο σημείο υπήρχαν λίμνες αίματος.

image

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο άνδρας που πέταξε τη χειροβομβίδα έχει συλληφθεί. Οι Ουκρανοί βουλευτές ενέκριναν καθεστώς ευρύτερης αυτονομίας στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, οι οποίες ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές. Διακόσιοι εξήντα πέντε βουλευτές, με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών να ανέρχεται στους 226, ψήφισαν υπέρ της απόφασης, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση.


ΦΩΤΟ: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017