Άτονα ανοδικά το ΧΑ +0,42% στις 678 μον. – Θετικά μηνύματα από τα stress tests

Άτονα ανοδικά το ΧΑ +0,42% στις 678 μον. – Θετικά μηνύματα από τα stress tests, χαμηλότερες οι κεφαλαιακές ανάγκες

15/10/2015 – 12:52

  • Άτονα ανοδικά το ΧΑ +0,42% στις 678 μον.  – Θετικά μηνύματα από τα stress tests, χαμηλότερες οι κεφαλαιακές ανάγκες
Ανοδικά οι τράπεζες, διαρροές ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες θα είναι χαμηλότερες στα stress tests – Προαιρετική πρόταση για τα ομολογιακά από την Πειραιώς – Μεικτές τάσεις στον FTSE 25
Θετικές ειδήσεις από την Φρανκφούρτη καταφθάνουν καθώς σύμφωνα με τραπεζικές πηγές οι κεφαλαιακές ανάγκες στα stress tests θα είναι χαμηλότερες από τις αρχικά εκτιμώμενες, παρ΄ όλα αυτά το ελληνικό χρηματιστήριο είναι άτονο και επιφυλακτικό.  
Με βάση πληροφορίες οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες εκτιμώνται σε 9 δισεκ. έναντι εκτιμήσεων για 14 ή 15 δισεκ. ευρώ. Τραπεζική πηγή αναφέρει, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι είχαμε αρχικώς εκτιμήσει.
Οι μετοχές των τραπεζών κινούνται ανοδικά σημειώνοντας κέρδη έως +5% με επίκεντρο την Πειραιώς λόγω των προαιρετικών δημοσίων προτάσεων για τα ομολογιακά της, απουσιάζει η δυναμική ενώ μεικτές τάσεις επικρατούν στον FTSE 25.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο  κινείται άτονα  με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται  στις 679 μονάδες με οριακή άνοδο +0,43% έχοντας χαμηλό στις 675,81 μονάδες.
Ο βραχυχρόνιος στόχος στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι η υπέρβαση των 685 μονάδων, όπου καταγράφονται ισχυρότατες αντιστάσεις.
Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ωστόσο ο όγκος είναι δυσανάλογα υψηλότερος του τζίρου, δεδομένου ότι οι τράπεζες διακινούν το 90%, ενώ έχουν υπερπληθώρια μετοχών (37 δισεκ. μετοχές) σε απαξιωμένες τιμές.
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 8 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει στα 42 εκατ. τεμάχια, με τα 36 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 3,3 εκατ. στα warrants.
* ,