Άνοδος στη Wall Street με την ώθηση του πετρελαίου - S&P 500 +1,43%, στις 1.904 μονάδες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Άνοδος στη Wall Street με την ώθηση του πετρελαίου – S&P 500 +1,43%, στις 1.904 μονάδες

27.01.2016 00:36

Σημαντικά κέρδη σήμερα για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street καθώς δέχτηκαν ώθηση τόσο από την ανάκαμψη του πετρελαίου όσο και από την ανακοίνωση μιας σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 282 μονάδες (1,77%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 16.167 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη 50 μονάδων (1,10%) και έκλεισε στις 4.568 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 27 μονάδες (1,43%) και τερμάτισε στις 1.904 μονάδες. Παρά τα σημερινά κέρδη, οι τρεις βασικοί δείκτες βρίσκονται 7% κάτω από τα περσινά τους επίπεδα.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης της νομισματικής πολιτικής τη Fed που ξεκίνησε χθες και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα συμπεράσματά της για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας, ιδίως μετά την απόφαση του Δεκεμβρίου να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων της μετά από περίπου δέκα χρόνια. Για να τονίσουν τη σημαντικότητα κάθε συνεδρίασης της Fed, αναλυτές προειδοποιούν σε ξένα πρακτορεία, ότι ακόμη και μια μικρή αλλαγή από πλευράς Κεντρικής Τράπεζας, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση.

Στα εταιρικά νέα, που δεσπόζουν οι ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων, το ενδιαφέρον στρέφεται στις αντιδράσεις των μετοχών. Η μετοχή της Procter & Gamble Co. κέρδισε 2,55% μετά την ανακοίνωση κερδών καλύτερων των εκτιμήσεων στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης. Συγκεκριμένα, η P&G ανακοίνωσε κέρδη 3,21 δισ. δολαρίων ή 1,12 δολαρίων ανά μετοχή υψηλότερα από τα 2,37 δισ. δολάρια ή 82 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έπειτα από την σημαντική πτώση άνω του 1% που κατέγραφαν κατά την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017