Άδειες θα γίνουν οι νύχτες μας-Η Γη χάνει το φεγγάρι | Mikrometoxos.gr

Άδειες θα γίνουν οι νύχτες μας-Η Γη χάνει το φεγγάρι

25.03.2016 16:37

Μας έχει ξενυχτήσει πολλές φορές, έχει τραγουδηθεί άλλες τόσες και χαρίζει πάντα έναν πιο ρομαντικό τόνο στα βράδια μας όταν λάμπει ολόκληρο. Το φεγγάρι της Γης η Σελήνη, όπως όλοι οι θησαυροί απομακρύνεται μέρα με την ημέρα από το “μπλέ σπίτι’ της και κάποια μέρα θα φύγει μακριά και θα χαθεί στο διάστημα.

Αυτό υποστηρίζει στη Mirror ο αστρονόμος  Matt Siegler που σημειώνει οτι η Σελήνη ξεφεύγει μέρα με την μέρα από την βαρυντική έλξη της Γης, πράγμα που σημαίνει πως κάποια στιγμή ο δεσμός των δύο σωμάτων θα κοπεί με την Σελήνη να χάνεται στο διάστημα.

Η έρευνα του αστροφυσικού που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Nature διαπιστώνει ότι οι πόλοι στο Φεγγάρι τα τελευταία τρία δισ. χρόνια έχουν μετακινηθεί κατά 200 χλμ.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα η Γη δεν διατρέχει κίνδυνο σύγκρουσης με την Σελήνη, αλλά να απομακρυνθεί σε τέτοιο σημείο από την Γη που να πάψει να υπάρχει βαρυντική έλξη των δύο.

Το Φεγγάρι απομακρύνεται από την Γη κατά 3 εκατ. κάθε χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η ανθρωπότητα θα βλέπει την Σελήνη στον ουρανό για τα επόμενα μερικά δισ. χρόνια.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017