Άγρια επεισόδια στα Σκόπια. Διαδηλωτές έσπασαν το γραφείο του Προέδρου της χώρας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα Σκόπια μετά την απόφαση του Προέδρου της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ να απαλλάξει πολιτικούς και συνεργάτες του που εμπλέκονται σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών.

Οι διαδηλωτές έκαναν γυαλιά – καρφιά ένα από τα γραφεία που χρησιμοποιεί περιστασιακά ο Ιβάνοφ, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αντιπολίτευσης, οι Σκοπιανοί που βγήκαν στους δρόμους, ζητούσαν παράλληλα την παραίτηση του Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον σχηματισμό μίας νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης στη χώρα και την αναβολή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προγραμματίζονται για τις 5 Ιουνίου, στις οποίες η αντιπολίτευση ανέφερε ότι δεν θα συμμετάσχει.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν κάθε βράδυ στο κέντρο των Σκοπίων, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μετά τα επεισόδια, η αστυνομία προσήγαγε τουλάχιστον 12 διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα.

Δείτε το βίντεο:

Η υπόθεση

Πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ έδωσε χάρη σε όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο συνταράζει την πολιτική ζωή της χώρας από το 2014.

Όπως ανακοίνωσε ο Γκιόργκε Ιβάνοφ αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση και με διάταγμά του ανακοίνωσε πως σταματά κάθε δικαστική διερεύνηση των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται πως το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ είχε αποκαλύψει σειρά συνομιλιών οι οποίες είχαν φθάσει στα χέρια της ως προϊόν υποκλοπής, με βάση τις οποίες αποκάλυπταν, όπως τόνιζαν, τον έλεγχο που ασκεί η δεξιά κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σε δημοσιογράφους, δικαστές και άλλους κρατικούς αξιωματούχους.