Ψυχραιμία μετά το κραχ – Το ΧΑ -1,4% στις 658,5 μονάδες | Mikrometoxos.gr

Ψυχραιμία μετά το κραχ – Το ΧΑ -1,4% στις 658,5 μονάδες

04.08.2015 12:33
  • Το κραχ τελείωσε – Μετά το σοκ το χρηματιστήριο δείχνει σημάδια σταθεροποίησης – Οι τράπεζες έως -30%, τα warrants +70%, κέρδη για τις μετοχές του FTSE 25
 
Μετά το βιβλικό ΚΡΑΧ του -16,23% χθες 3 Αυγούστου του 2015,  το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να ισορροπήσει και σήμερα οι απώλειες έχουν μειωθεί αισθητά, αποδεικνύοντας ότι το sell off τελειώνει σε αυτή την φάση.
xa100
Οι τράπεζες συνεχίζουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις έως -30% αν και υπάρχουν και διαθέσεις να ξεκλειδώσουν από τα limit down, τα warrants μετά την χθεσινή καταστροφή ανακάμπτουν +70% ενώ σημαντικά βελτιωμένη είναι η εικόνα του FTSE 25 των μη τραπεζικών μετοχών, οι περισσότερες μετοχές βρίσκονται σε θετικό πρόσημο. 
Μετά το κραχ χθες 3 Αυγούστου όπου ο Γενικός Δείκτης έφθασε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί έως -22,88% σήμερα η κατάσταση βαίνει προς εξομάλυνση. Το GREK το ETF του FTSE 20 στην Νέα Υόρκη έχει σταθεροποιηθεί και αποδείχθηκε άκρως αξιόπιστος πρόδρομος δείκτης για τις εξελίξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Το ελληνικό χρηματιστήριο μετά το κραχ, αρχίζει να δείχνει σημάδια εξομάλυνσης  με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί -1,6% στις 657,3 μονάδες έχοντας χαμηλό ημέρας στις 635,06 μονάδες (-4,94%) και υψηλό στις 669,89 μονάδες (-0,27%) στο άνοιγμα. Ο τζίρος σε αυξημένα επίπεδα, παρ’ ότι οι Έλληνες ως γνωστόν δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα “παλαιά” κεφάλαιά τους.
xa100
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται  στα 34 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει στα 98 εκατ. τεμάχια, με τα 86,5 εκατ. τεμάχια να έχουν διακινηθεί στις τράπεζες και τα 3 εκατ. στα warrants.
Οι εντολές πώλησης στις τράπεζες έχουν μειωθεί αισθητά στα 180 εκατ. μετοχές, ωστόσο όπως έγκαιρα είχαμε αναφέρει ενώ χθες τα ανεκτέλεστα ήταν 515 εκατ. μετοχές το πραγματικό ύψος των υποχρεωτικών πωλήσεων δεν υπερβαίνει τα 150 με 180 εκατ μετοχές.
 Οι εντολές πώλησης στην Eurobank φθάνουν στα 57 εκατ, στην Alpha 59 εκατ μετοχές και στην Πειραιώς 63 εκατ

Τα πρώτα συμπεράσματα μιας καλύτερης χρηματιστηριακής ημέρας 

xa100

Η εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς σήμερα 4 Αυγούστου είναι αισθητά βελτιωμένη. Το χθεσινό σοκ – κραχ απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος των επιθετικών διαθέσεων των επενδυτών και σήμερα η κατάσταση είναι αισθητά βελτιωμένη. Οι μετοχές των τραπεζών αρχίζουν να ξεκλειδώνουν από τα limit down, πρώτη ξεκίνησε η Attica bank και ακολούθησε η Εθνική τράπεζα.

Παραμένουν ακόμη κλειδωμένες Alpha, Eurobank και Πειραιώς με περίπου 180 εκατ μετοχές εντολές πώλησης. Τα warrants μετά το χθεσινό σοκ καταστροφής όπου υποχώρησαν έως -90% σήμερα ανακάμπτουν αισθητά με εντυπωσιακά κέρδη. Πολύ βελτιωμένη η εικόνα των μετοχών του FTSE 25 αν και ακόμη δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
http://bankingnews.gr/
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017