Χ.Α.: Χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο δεν “κερδίζουμε” την Αγορά | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο δεν “κερδίζουμε” την Αγορά

16.02.2015 18:38
Οι εκροές έχουν προβληματίσει σημαντικά, με τον ELA να στηρίζει το Τραπεζικό Σύστημα, παρόλα αυτά και όσο κρατάνε οι διαπραγματεύσεις το πρόβλημα μεγαλώνει, με τις Τράπεζες να προβληματίζονται σημαντικά, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, καθώς το κόστος χρήματος ανεβαίνει σε σημαντικό βαθμό, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τους ισολογισμούς τους.
Από την άλλη, η Κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, μιας και τα Δημόσια έσοδα, λόγω των εκλογών, έχουν καταρρεύσει σε σημαντικό βαθμό και το σύστημα έχει ανάγκη άμεσης ομαλοποίησης, χωρίς να ξέρουμε αν αυτό που πάμε να κερδίσουμε από τις διαπραγματεύσεις είναι μεγαλύτερο από την όποια καθυστέρηση.
Μία όποια συμφωνία, με όποιο όνομα, μπορεί να λειτουργήσει θετικά, μιας και θα δώσει χρόνο στην Κυβέρνηση να ακολουθήσει την πολιτική που νομίζει και να μπορέσει να ισορροπήσει και πάλι την Οικονομία, ενώ παράλληλα η Χώρα θα αποφύγει μία ασφυξία που δεν θέλουμε να φανταστούμε.
Να πούμε δε, πως έχει σημασία αν η συμφωνία περικλείει παράλληλα και το δεδομένο βιωσιμότητας του χρέους, που ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε την διαπραγμάτευση η Κυβέρνηση, κάτι που δεν φαίνεται ως πιθανότητα στην παρούσα, παρόλα αυτά μπορεί να κάνει την σημαντική διαφορά σε περίπτωση που επιτευχθεί.
Εκτιμάται πως για να υπάρξει ένα τέτοιο δεδομένο, θα πρέπει η Κυβέρνηση να αποδείξει ότι μπορεί να πράξει αυτά που υπόσχεται.
Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να έχουμε την συνολική εικόνα για να μπορέσουμε να εξάγουμε συμπεράσματα μιας και μέχρι στιγμής υπογραφές δεν έχουν πέσει.
Τεχνικά το θετικό είναι πως αρκετοί τίτλοι, κυρίως της πραγματικής Οικονομίας, έχουν δείξει σαφώς διαφορετική συμπεριφορά σε σχέση με την συνολική εικόνα. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε τίτλους εταιρειών που δεν προβληματίζονται από τις όποιες εξελίξεις στον ίδιο βαθμό, ενώ αρκετές βιομηχανικές μετοχές βοηθιούνται σημαντικά τόσο από την πτώση του ευρώ, όσο και από την πτώση του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα.
Το ρίσκο στην παρούσα φάση είναι μεγαλύτερο, ειδικά για αυτούς που έχουν άγνοια κινδύνου, αλλά και δεν έχουν συγκεκριμένη στρατηγική και κανόνες, όποιοι και αν είναι αυτοί.
Από την άλλη καλό θα ήταν να περιμένουμε τα πολιτικά δεδομένα που θα μας δώσουν μία καλύτερη εικόνα σε σχέση με την κατάσταση που βιώνουμε, για να πάρουμε αποφάσεις με μεγαλύτερο ρίσκο.
“Οι επιλογές μας, στην παρούσα, πρέπει να είναι σε εταιρείες με εξαγωγικό χαρακτήρα και εταιρείες της πραγματικής Οικονομίας αλλά και με καλά οικονομικά δεδομένα. Μην ξεχνάμε πως χωρίς ξεκάθαρο επενδυτικό σχέδιο δεν μπορούμε να ‘κερδίσουμε’ την Αγορά ειδικά σε ένα τόσο μεγάλο volatility”, αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017