Χ.Α. - Τo άκρον άωτον της... γκαντεμιάς! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χ.Α. – Τo άκρον άωτον της… γκαντεμιάς!

23.03.2015 09:02

Χ.Α. – ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ της γκαντεμιάς – αν μη τι άλλο:- Μπορεί οι ευρωπαϊκές μετοχές να έχουν καταγράψει ένα σημαντικό ράλι ανόδου από την αρχή του έτους, αλλά ακόμη και η πιο αισιόδοξη εκτίμηση φαίνεται πλέον πολύ μετριοπαθής με βάση τα τελευταία δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. 


Αυτό αναφέρει ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg η οποία επισημαίνει ότι ακόμη και οι μεγαλύτεροι ταύροι στις ευρωαγορές μοιάζουν με αρκούδες.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007, ενώ από την αρχή του έτους κερδίζει +17% και απέχει μόλις 1% από τα ιστορικά υψηλά, στα οποία βρισκόταν τον Μάρτιο του 2000. 

Η Goldman Sachs αναθεώρησε υψηλότερα το στόχο του έτους για το δείκτη Stoxx Europe 600 δύο φορές μέσα το 2015, ενώ η Citigroup και η Credit Suisse αύξησαν επίσης τις προβλέψεις τους αυτό το μήνα. 

Η εκτίμηση της JPMorgan για τα κέρδη είναι έτοιμη να ξεπεραστεί, ενώ τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων εξακολουθούν να είναι bullish στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς υπάρχει χώρος στις μετοχές να ενισχυθούν, αναφέρει η JPMorgan. 

Ενώ οι επενδυτές μπορούν να θεωρήσουν το ράλι προσωρινό, «υπάρχει κάτι πολύ πιο βιώσιμο εδώ», αναφέρει η JP Morgan. «Το κλίμα ήταν πτωτικό στη ζώνη του ευρώ για πολύ, πολύ καιρό. Τώρα αρχίζουν να αλλάζουν όλα», προσθέτει.

Οι μετοχές οδεύουν προς το καλύτερο τριμηνιαίο ράλι από το 2009 λαμβάνοντας ερέθισμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία υλοποιεί πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας. 

Οι μετοχές της περιοχής έχουν επίσης ωφεληθεί από τη μετανάστευση κεφαλαίων που παρατηρείται από τις ΗΠΑ, καθώς η Federal Reserve έχει σηματοδοτήσει την αλλαγή πολιτικής, με την αύξηση των επιτοκίων αργότερα το τρέχον έτος.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είναι η σύνθεση 11 εκ των 24 αναπτυγμένων αγορών φέτος, με την Δανία, την Πορτογαλία και την Γερμανία να έχουν καταγράψει ένα ράλι άνω του 20%. 

Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America οι στρατηγικοί αναλυτές ανέμεναν οι ευρωπαϊκές μετοχές να αυξηθεί κατά 1,5% το 2015, ωστόσο μόνο τον Ιανουάριο κατέγραψαν κέρδη 7,2%, καταλήγει η ανάλυση του Bloomberg.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017