Χ.Α.: Το σημερινό σχόλιο από τον Νίκο Σακαρέλη [αναλυτή της Wealth Financial Services] | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Το σημερινό σχόλιο από τον Νίκο Σακαρέλη [αναλυτή της Wealth Financial Services]

25.06.2015 19:27

-Νίκος Σακαρέλης

Η Αγορά αναμένει την πιθανή συμφωνία με τους Εταίρους, το ποια μέτρα θα περιλαμβάνει τελικά, αλλά και το ποιά θα είναι η αντιμετώπιση στη ρύθμιση του χρέους (αν υπάρξει στην παρούσα φάση), επισημαίνει ο Νίκος Σακαρέλης.

Αν η συμφωνία είναι απλώς μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, αυτό θα είναι κάτι που θα παρατείνει την αβεβαιότητα. Δύσκολα με την απλή παράταση θα επιστρέψει μεγάλο μέρος των καταθέσεων που έφυγε το τελευταίο έτος.

Αν δούμε οριστική συμφωνία για χρέος και για χρηματοδοτικό κενό, τότε θα δούμε και σημαντική μείωση του κινδύνου Χώρας. (countryrisk ).

Σε αυτή την περίπτωση θα δούμε ανοδικές αναπροσαρμογές στις τιμές – στόχους Ελληνικών εταιρειών ενώ αν λυθεί και η πληρωμή των ομολόγων προς την ΕΚΤ, το θετικό σενάριο που αναφέρεται σε επιλεξιμότητα των Ελληνικών ομολόγων στο QE, τότε θα δοθεί ανάσα ρευστότητας.

Στην περίπτωση μη συμφωνίας, οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο θα είναι ραγδαίες και μη προβλέψιμες.

Η αύξηση της φορολογίας και η έκτακτη εισφορά στα κέρδη θα επηρεάσει τους ισολογισμούς κερδοφόρων εταιρειών, ενώ και οι αλλαγές στον ΦΠΑ θα επηρεάσουν αρνητικά κλάδους όπως π.χ. των Τροφίμων.

Οι επόμενοι μήνες μετά τη συμφωνία θα είναι σημαντικοί καθώς σειρά θα έχει η εφαρμογή της αλλά και κάτι πιο σημαντικό. Θα διαπιστωθεί πώς ανταποκρίνεται η πραγματική Οικονομία στους δημοσιονομικούς στόχους που θα έχουν τεθεί, καθώς στο σύνολο των προηγούμενων συμφωνιών υπήρχαν υστερήσεις στους στόχους που είχαν τεθεί και άρα ανάγκη νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Wealth Financial Services, η Αγορά παρουσιάζει στηρίξεις στις 750, 730 και 680 μονάδες ενώ στον αντίποδα αντιστάσεις τοποθετούνται στις 790, 835 και 880 μονάδες.

Θανάσης Σταυρόπουλος
t.stavropoulos@euro2day.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017