Χ.Α.: Το ΕΞΥΠΝΟ ΧΡΗΜΑ παίρνει ξανά θέσεις… | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Το ΕΞΥΠΝΟ ΧΡΗΜΑ παίρνει ξανά θέσεις…

19.11.2014 06:31

Μετά από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις και στάση αναμονής της αγοράς [με αποτέλεσμα οι περισσότερες μετοχές να βρεθούν σε υπερπουλημένα επίπεδα] το ΕΞΥΠΝΟ ΧΡΗΜΑ φαίνεται τώρα να επενδύει στους θετικούς καταλύτες παίρνοντας θέση σε τραπεζικές μετοχές και χαρτιά του FTSE 25

Οι χαμηλές αποτιμήσεις, οι προσδοκίες για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και για συμφωνία έλευσης της τρόικας έδωσαν – επιτέλους – την αναγκαία ώθηση στην τερματική κοινότητα του Χ.Α. και έστειλαν το Γ.Δ. πάνω από τις 900 μονάδες. Βεβαίως οι ανησυχίες για την ελληνική οικονομία παραμένουν, με καθρέπτη τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου έφτασε χθες μέχρι και το 8,37% για να υποχωρήσει στο 8,26%, ενώ το spread διευρύνθηκε στις 738 μονάδες βάσης.

Με λίγες συνεδριάσεις [10] να απομένουν μέχρι τα ξένα funds να κλείσουν τα βιβλία τους, για το τρέχον έτος και δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί ”window dressing”, σχετικά χαμηλού κόστους, προκειμένου να μειωθούν οι υποαξίες όσων παραμένουν με θέσεις στο Χ.Α.

Από τεχνικής πλευράς και όπως αναφέρει το τμήμα τεχνικής ανάλυσης (Απόστολος Μάνθος) η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ η πρώτη αντίσταση για τον γ.δ. εντοπίζεται  στις 910 μονάδες και έπειτα αρκετά υψηλότερα στις 970, ενώ σημαντική για την περαιτέρω πορεία, σύμφωνα με την ανάλυσή της, είναι η κατάκτηση εκ νέου της ζώνης των 925-930 μονάδων.

Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης (όπως έχουν επιβεβαιώσει και τα επίσημα στοιχεία) ο βασικός καταλύτης είναι η σταθερότητα πολιτικής στη χώρα. Δηλαδή η αγορά θέλει να ποντάρει στην εξέλιξη της συνέχειας ενός προγράμματος σταθερότητας με ή χωρίς τον ευρωπαϊκό έλεγχο.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017