Χ.Α.: Τι μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα; | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Τι μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα;

13.02.2015 07:56

ΤΙ σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς: Η Ελληνική Αγορά εκτοξεύτηκε χθες δίνοντας νέες “συγκινήσεις” στους λιγοστούς επενδυτές της Λεωφόρου Αθηνών, επισημαίνει ο Δημήτρης Μέξης.

Καταλύτης υπήρξε η “χθεσινή συμφωνία” με την Ε.Ε., παρότι διαφωνήσαμε στην διατύπωση που θα έκανε πιο “ευκολοχώνευτο” το συμβιβασμό στα διαδηλώνοντα πλήθη της Αθήνας.

Η συμφωνία αυτή, πιθανότατα, περιλαμβάνει κατά 70% την παλιά συμφωνία ως έχει και κατά 30% την παλιά συμφωνία με νέο πιο “ευέλικτο” λεξιλόγιο.

Το συμπέρασμα της χθεσινής μέρας ήταν οι Ευρωπαίοι κατανοούν ότι δεν μπορούμε να συντηρήσουμε ένα πρόγραμμα που από την αρχή σχεδιάστηκε λάθος (βλέπε τους πολλαπλασιαστές) για αυτό και θα μας στηρίξουν μέχρι να βρούμε το “σωστό βηματισμό”.

Οι Κυβερνώντες, από την άλλη, πρέπει να αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει “λευκή επιταγή” και ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα όπου οι χρηματορροές θα επιτρέψουν την αποπληρωμή του χρέους (κάποτε).

Αυτή η συμφωνία σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνει ένα πρόγραμμα που “στο τέλος της ημέρας” θα είναι θετικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους Δανειστές.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η Αγορά θα βρει περιθώρια ανόδου, τουλάχιστον μέχρι τα επίπεδα που ήταν πριν τις εκλογές και πριν, μερικώς, “τραβήξει την πρίζα” ο Nτράγκι.

“Τι μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα;

Καταρχήν όταν επέλθει η οριστική συμφωνία οι Τραπεζικές μετοχές θα υπέρ-αποδώσουν έναντι όλων των υπολοίπων συμμετεχόντων στο ταμπλό του Χ.Α.

Καθότι είχαν πιεστεί περισσότερο από τις άλλες μετοχές, αλλά οι επενδυτές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είμαστε ακόμα μια Οικονομία “στην εντατική”

Και ότι οι άνοδοι στο Χρηματιστήριο είναι το αποτέλεσμα τις “χορήγησης φαρμάκου” από τους Δανειστές” αναφέρει ο πιστοποιημένος αναλυτής και CEO της LYNX CAPITAL ΑΕΕΔ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017