Χ.Α.: Τα χάσματα κάνουν την διαφορά στην αγορά

H αγορά στο άνοιγμα μας έδωσε έξοδο από το intraday Long κλείνοντας την συνεδρίαση πάνω στην στήριξη της. Το eurogroup δεν μας έδωσε νέα δεδομένα εκτός του ότι ο χρόνος είναι σημαντικά μικρός μιας και η ρευστότητα απειλεί το σύστημα.

Το stop μας στο short είναι στο 274 ενώ το μία διάσπαση του 254 μπορεί να μας φέρει στο 248 ή στο 244. Ο τραπεζικός και πάλι με σημαντική πίεση μιας και ο κλάδος είναι και το μεγάλο πρόβλημα σε περίπτωση ρήξης.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως τα πιστωτικά υπόλοιπα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις μετοχές ειδικά των εξαγωγικών εταιριών σε περίπτωση στραγγαλισμού της ρευστότητας. Όποια πρόβλεψη βραχυπρόθεσμη μεγαλύτερη της μιας μέρας είναι επίφοβη μιας και τα χάσματα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στην αγορά.

Τίτλοι όπως ΜΥΤΙΛ ΜΕΤΚΑ όμιλος Βιοχαλκο αλλά και Τιτάνας ΕΕΕ Γριβ θεωρούνται αμυντικές επιλογές ανεξαρτήτως αποτιμήσεων. Λογικά η όποια λύση πρέπει να είναι πολύ σύντομη μιας και ο τραπεζικός κλάδος δεν έχει την ιδιαίτερη πολυτέλεια, ενώ περιμένει την κίνηση της ΕΚΤ και του ELA για να δούμε και τις προθέσεις τους για την συνέχεια των εξελίξεων.

Support: 254, 251, 248, 245, 242, 240
Resist.: 257, 260, 263, 267, 270
Daily spot market position long    s/l 223

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
FAST FINANCE

* ,