Χ.Α.: Σε επιμέρους μετοχές τα πράγματα είναι πολύ πιο… αποκαλυπτικά! | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Σε επιμέρους μετοχές τα πράγματα είναι πολύ πιο… αποκαλυπτικά!

17.11.2014 13:16

Σε επιμέρους μετοχές τα πράγματα είναι πολύ πιο… αποκαλυπτικά! Πλέον τα μονοψήφια ΡΕ δεν αποτελούν είδος προς εξαφάνιση (τουναντίον μάλιστα…), ενώ οι εκπτώσεις από την καθαρή θέση γίνονται ολοένα και πιο έντονες.

Ακόμα και οι τράπεζες που δεν θα έχουν το 2014 κερδοφορία (πλην Εθνικής) διαπραγματεύονται κάτω από την αξία της ενσώματης καθαρής θέσης τους, γεγονός το οποίο πριν από λίγους μήνες δεν θα περνούσε απαρατήρητο.

Ακόμα και ο λόγος των λειτουργικών κερδών προς την αξία της επιχείρησης (EV/EBITDA) καθιστά ελκυστικές πολλές περιπτώσεις εταιριών για εξαγορά.

Ενώ το γεγονός ότι στην σχετική λίστα υπάρχουν εταιρίες που έχουν μηδενικό δανεισμό ή σημαντική θέση σε μετρητά (ΕΧΑΕ, Πλαίσιο, Jumbo, Aegean, Σαράντης, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, FF Group, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ) είναι ένα στοιχείο που χαμηλώνει ακόμα περισσότερο τις αποτιμήσεις, αφού η ορθή αντιμετώπιση της ταμειακής θέσης είναι να αφαιρείται από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση.

Σε εταιρίες με υψηλό βαθμό παγιοποίησης (λ.χ. ΔΕΗ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΥΑΘ) η σχέση με την καθαρή θέση κάτω από την μονάδα έχει πλέον μεγάλο νόημα, αφού στην πρόσφατη πτώση διαρκείας μεγάλο μέρος αυτών των υποτιμήσεων ενισχύθηκε(!)…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017