Χ.Α.: Οι πιθανότητες παραμένουν υπέρ της ανοδικής διαφυγής - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Οι πιθανότητες παραμένουν υπέρ της ανοδικής διαφυγής

30.11.2014 08:11

Τεχνικά, ο Νοέμβριος έσπασε ένα σερί επτά συνεχόμενων πτωτικών μηνιαίων κλεισιμάτων όπου ο Γενικός Δείκτης έχασε αθροιστικά 30%. Η ανοδική αντίδραση της Παρασκευής απέτρεψε τις περιπέτειες στις οποίες θα (ξανα)έμπαινε ο Γενικός Δείκτης σε ενδεχόμενη διάσπαση των 930 μονάδων διατηρώντας το ανοδικό σενάριο των 1.040 μονάδων.

 

Οι αγοραστές βρήκαν ισχυρή προσφορά στην προσπάθεια υπέρβασης των 1000 μονάδων, ενδεχομένως και λόγω της ταχύτητας της ανόδου που είχε προηγηθεί ωστόσο δεν έχασαν την επαφή με το εν  λόγω επίπεδο. Ο MACD όπως και ο κινητός μέσος των 30 ημερών διατήρησαν τα σήματα αγορών ενώ οι ταλαντωτές αποφορτίστηκαν παραμένοντας στην ουδέτερη ζώνη.

 

Ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να κινείται τις τελευταίας ημέρες στο μέσον του διαστήματος που ορίζουν ο κινητός μέσος των 30 και 50 ημερών δείχνοντας διστακτικότητας να διαφύγει των δύο άκρων που ορίζουν οι δύο χρονοσειρές (938 και 983 μονάδες). Η διαφυγή προς μία από τις δύο κατευθύνσεις θα δώσει επιτάχυνση στην κατεύθυνση του Γενικού Δείκτη.

 

Θεωρούμε ότι οι πιθανότητες παραμένουν υπέρ της ανοδικής διαφυγής καθώς διαγραμματικά η κίνηση διόρθωσης από τις 1000 μονάδες κινήθηκε εντός κάποιων φυσιολογικών αναλογιών (περίπου 60 μονάδες) για το μέγεθος της ανόδου που είχε προηγηθεί (+12%).

Μάνος Χατζηδάκης

Υπ. Τμήματος Ανάλυσης

Beta Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ

Λεωφ. Αλεξάνδρας 29

Τ.Κ. 114 73, Αθήνα

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017