Χ.Α.: Κάποια… μικρά θετικά νέα | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Κάποια… μικρά θετικά νέα

02.08.2015 14:07
Κάποια… μικρά θετικά νέα
Του Απόστολου Σκουμπούρη

Πάντως, όπως και πρόσφατα αναφέραμε, και χωρίς σε καμιά περίπτωση να θέλουμε να υπεραπλουστεύσουμε τα πράγματα, καθώς η ζημιά που έχει προκληθεί από το κλείσιμο της αγοράς είναι τεράστια, υπάρχουν και κάποιες εξελίξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν – στρατηγικά – έως και θετικές. Πάντα σε σύγκριση με προ 20 – 30 ημερών τεκταινόμενα.

Το Χ.Α. πλέον ανοίγει αφού έχει παρέλθει ο βραχνάς του δημοψηφίσματος και ο άμεσος κίνδυνος φυγής από το ευρώ, ενώ η συμφωνία της 12-13ης Ιουλίου, όπως και να ‘χει, έσωσε… ζωή και… χρόνο στη χώρα και την οικονομία.
Το σκηνικό στις τράπεζες τείνει προς περαιτέρω εξομάλυνση, ο κίνδυνος του Grexit έχει πάψει να είναι στην ημερήσια διάταξη όπως προ 20ημέρου, ενώ η πολιτική αναταραχή έχει εξομαλυνθεί μερικώς, καθώς έχουν «περάσει» και ψηφιστεί τα μέτρα από τη Βουλή. Πρόσφατα ο οίκος Standard and Poor’s αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας τονίζοντας ότι η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ παραμένουν υψηλότερες από το 33% αλλά είναι χαμηλότερες του 50%.
Παρ’ ότι λοιπόν το άνοιγμα του Χ.Α. θα γίνει εν μέσω αχαρτογράφητων… συνθηκών, χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί το μέγεθος των αρχικών πιέσεων, υπάρχουν ειδήσεις που δείχνουν κάποιο φως στο τούνελ.Και επαναλαμβάνουμε, σε καμιά περίπτωση δεν επιχειρούμε να συνδέσουμε αυτές τις εξελίξεις με την πιθανή πορεία που θα έχει το Χ.Α. όταν ανοίξει. Κανείς δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε… προφητεία για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017