Χ.Α.: Η τρέχουσα τεχνική προσέγγιση - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Η τρέχουσα τεχνική προσέγγιση

07.01.2015 09:05

Τεχνικά αν συνεχιστεί η “νότια” κίνηση, ο πρώτος λόγος σήμερα θα δοθεί στα “margin calls”, καθώς η προχθεσινή συνεδρίαση δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου από το πρωί να αρχίσουν “να χτυπάνε τα τηλέφωνα”.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις προκειμένου να γίνει εύκολα αντιληπτό ότι η συνεδρίαση επιδείνωσε έτι περαιτέρω την τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών του Χ.Α., έστω και αν στην περίπτωση του γδ άντεξε το κάτω όριο της ζώνης 810 – 790 (διασπάστηκε οριακά από τις τελικές δημοπρασίες).

Σε περίπτωση, επιβεβαιωμένης, καθοδικής διαφυγής, η επόμενη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στις 750 μονάδες, προτού ανοίξει η “καταπακτή” για τις 650 – 640 μονάδες, σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα. Μία πρώτη ένδειξη αντιστροφής της υπάρχουσας πτωτικής τάσης θα είναι τα συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 880 μονάδων.

Περίπου η ίδια εικόνα και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου κράτησαν τα “μετόπισθεν” στην περιοχή των 250 μονάδων. Σε άλλη περίπτωση, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 230 και 200 μονάδες.

Στην περίπτωση του “ταλαιπωρημένου” Τραπεζικού δείκτη αν χαθούν οι 91 μονάδες, η επόμενη (απόλυτα θεωρητική) στήριξη οριοθετείται στις 85 μονάδες, καθώς από εκεί και χαμηλότερα θα προχωρήσουν σε κινήσεις “stop loss” και όσοι κινούνται με σαφώς “καθυστερημένα αντανακλαστικά”.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη το “stop” στο “short” έχει κατέβει στις 864 μονάδες, ενώ για τον FTSE25, η ίδια κίνηση μπορεί να γίνει με κλεισίματα υψηλότερα των 285 μονάδων, επίπεδο που συμπίπτει και με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα.

 

του ΗΛΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ της Fast Finance

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017