Χ.Α.: Ελπίδες ο Νοέμβριος να σπάσει το σερί των 7 πτωτικών μηνών! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Ελπίδες ο Νοέμβριος να σπάσει το σερί των 7 πτωτικών μηνών!

24.11.2014 08:58

Έντονη η ανοδική αντίδραση για το Ελληνικό Χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα, μετά από τρεις πτωτικές, έβαλε τις βάσεις για το πρώτο ανοδικό κλείσιμο σε μήνα μετά από επτά συνεχόμενους πτωτικούς, τονίζει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Όπως είχαμε επισημάνει οι αποκλίσεις των ταλαντωτών στο τέλος της προπερασμένης εβδομάδας προμήνυαν ανοδική αντίδραση που ζητούμενο της είναι να έχει τέτοια δυναμική που θα της επιτρέψει την διάσπαση κάποιας σημαντικής αντίστασης.

Ο Γενικός Δείκτης διέσπασε ανοδικά μετά από καιρό τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 940 μονάδες, πέρασε πάνω από την προηγούμενη “κορυφή” του Νοεμβρίου στις 970,5 μονάδες και αυτό συνέβη με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών.

Σημαντικό για την τρέχουσα εβδομάδα είναι η διατήρηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 940 μονάδες και η αύξηση του τζίρου για να προσπαθήσει να “αναμετρηθεί” με την περιοχή των 1000 ( ΚΜΟ 200 εβδομάδων) με 1050 μονάδων (χαμηλά Αυγούστου και το 38,2% αντίδραση της κίνησης από τα υψηλά του Μαρτίου ως τα χαμηλά του Οκτωβρίου). Υπέρβαση αυτής της περιοχής θα βάλει τέρμα στη πτωτική τάση της Αγοράς ενώ σε περίπτωση αδυναμίας θα επιταχυνθούν οι πωλήσεις.

“Η προοπτική επιστροφής της τρόικας, οι δηλώσεις Ντράγκι, ο ‘καλλωπισμός’ των αποτιμήσεων λόγω ‘κλεισίματος’ βιβλίων, οι αξιολογήσεις από Fitch και Moody’s, η προοπτική αναβάθμισης του ‘country ceiling’ από την Moody’s , οι αναλύσεις για το ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι υποτιμημένο βοήθησαν στην εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος, αλλά η λήξη της πολιτικής αβεβαιότητας θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για έντονη ανοδική αντίδραση” εκτιμά ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017