Χ.Α.: Εβδομάδα διατήρησης των κεκτημένων…

Εβδομάδα διατήρησης των κεκτημένων και λιγότερο αλλαγής σε δυναμική ή πορείας ήταν αυτή που πέρασε για το ΧΑ.

Οι επενδυτές κινήθηκαν για μια ακόμη εβδομάδα αυστηρά επιλεκτικά αναζητώντας υστερούντες τίτλους σε σχέση με τα πρόσφατα αποτελέσματα εξαμήνου ή με τα εκτιμώμενα αποτελέσματα εννεαμήνου που ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε αναιμική και πολύ συγκεντρωμένη σε λίγους τίτλους δείγμα της στάσης αναμονής που τηρεί το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού κοινού ενόψει της έναρξης της β’ αξιολόγησης.

Οι χαμηλοί συναλλακτικοί όγκοι έχουν περιορίσει τις μεγάλες διακυμάνσεις των μετοχών και αντίστροφα: Λόγω των ήπιων διακυμάνσεων σημαντικό μέρος των βραχυπρόθεσμων παικτών που κινούνται βάση δυναμικής, έχουν αποστασιοποιηθεί αφού σε σφιχτό εύρος τιμών τα περιθώρια επιτυχών ημερήσιων κινήσεων είναι περιορισμένα είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Ο κύκλος αυτός θα σπάσει μόνο με την συνδρομή νέων που θα έρθουν από το μακροοικονομικό περιβάλλον. Και επειδή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα υπάρχουν καταλύτες σημαντικού ειδικού βάρους οι εμπλεκόμενοι προτιμούν να εστιάζουν σε επιμέρους περιπτώσεις που έχουν λόγους να παίξουν ισχυρά ένα σενάριο βελτίωσης του προφίλ ρίσκου της χώρας.

_______________________

Γ.Δ 594,00

Εβδοµάδα: +0,80%

Έτος: -5,92%

Min (Εβδ.): 584,75

Max (Εβδ.): 596,82

Min 2016: 420,82 (11 Φεβ.)

Max 2016: 656,15 (31 Μαι.)

FTSE25   1577,75 +1,01% -13,94%

FTSEM      747,67 +1,82% -8,42%

________________________

Ο Γενικός Δείκτης  (-0,32% στις 594,00 μονάδες έχοντας ξεκινήσει το 5ήμερο από τις 589,29 μον.) έφθασε μια ανάσα από τις 600 μονάδες, σημείο το οποίο δεν έχει κάποια ιδιαίτερη τεχνική ιδιότητα αφού οι κύριες αντιστάσεις βρίσκονται στις 615 και 620 μονάδες.

Η αργή πλάγια κίνηση του δείκτη διατήρησε τους ταλαντωτές σε μετριοπαθείς ζώνες και όλους τους κινητούς μέσους αγορασμένους.  Το κλείσιμο της εβδομάδας βρήκε το Γενικό Δείκτη να σχηματίζει το τρίτο καθαρό συνεχόμενο ανοδικό κερί, σχηματισμός που δείχνει ότι οι αγοραστές παρά τους μικρούς όγκους έχουν το πάνω χέρι στον έλεγχο της τάσης.

Η κίνηση του Δείκτη έχει ακόμα ήπια χαρακτηριστικά με ενδοσυνεδριακές διορθώσεις που αποφορτίζουν ακόμα και τις εξάρσεις σε επίπεδο ωρών δίνοντας το πράσινο φως για συνέχιση της κίνησης.

Το σενάριο της επέκτασης της ανόδου έως τις 620 μονάδες παραμένει σε ισχύ καθώς η παρουσία των αγοραστών παραμένει κυρίαρχη στην διαμόρφωση της τάσης ακόμα και στα ρηχά των 30 εκατ. ευρώ ημερήσιων συναλλαγών.

___________________

Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς: 42,1 δισ. ευρώ

Μέση ηµερήσια αξία συναλλαγών (εβδοµάδα): 31,4 εκατ. ευρώ

∆(%) εβδοµάδα: -9,5%

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού εβδ.: -0,3 εκατ. ευρώ

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού έτος: -19,8 εκατ. ευρώ

____________________

Σαφώς πιο λίγα γεγονότα στην ατζέντα σε μια χρηματιστηριακή εβδομάδα κατά μία ημέρα μικρότερη λόγω της Εθνικής Αργίας της 28ης Οκτωβρίου την ερχόμενη Παρασκευή. Την Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να πάρει το πράσινο φως από τον ESMγια την εκταμίευση της δεύτερης δόσης της πρώτης αξιολόγησης. Την Τρίτη 25/10 θα διεξαχθεί η τακτική γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου. Επισημαίνεται ότι ως τις 27/10 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Στο εξωτερικό τέλος στο μέτωπο των αποτελεσμάτων αναμένονται ανακοινώσεις από Visa, T-Mobile (24/10), 3M, Apple, AT&T,Caterpillar, General Motors, Novartis, Procter & Gamble, Lockheed Martin, (25/10) Bayer, Coca Cola, Boeing, GlaxoSmithKline,Peugeot, Iberdrola (26/10) ΑΒΒ, Amazon, Barclays, Deutche bank, Ford, Volkswagen, Colgate-Palmolive, BASF (27/10) καιTotal, Exxon Mobil, Mastercard, Xerox (28/10).

* ,