Χ.Α: Δεν είχε συνέχεια ο ενθουσιασμός της Παρασκευής | Mikrometoxos.gr

Χ.Α: Δεν είχε συνέχεια ο ενθουσιασμός της Παρασκευής

19.09.2016 18:10
Δημοσιεύθηκε: 19 Σεπτεμβρίου 2016 – 17:59
Μικρή πτώση για το Γενικό Δείκτη με τις συναλλαγές να υποχωρούν στα «συνήθη» χαμηλά επίπεδα. Μεικτή η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο, πτώση για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. Πώς διαμορφώνεται τώρα η τεχνική εικόνα.

Η κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο των Ευρωπαϊκών Αγορών, δεν μπόρεσε να “εμπνεύσει” τους ελάχιστους ενεργούς παίκτες στο Χ.Α., με αποτέλεσμα ο Δείκτης να “αγωνίζεται” για το τελικό του πρόσημο μέχρι τέλους και να κλείνει στο “κόκκινο” και μία ανάσα από τα χαμηλά ημέρας, ενώ η επιστροφή του τζίρου στα γνωστά επίπεδα απελπισίας, επανέφερε στην σκληρή πραγματικότητα το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, που μετά την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, εξέφραζαν αισιοδοξία για κάτι καλύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα (πιθανότατα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου), ο ΣΜΕΧΑ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όπου θα συζητήσει ταπροβλήματα του κλάδου, ενώ δείχνουν να επιστρέφουν στο τραπέζι και σενάρια πιθανής μείωσης του ωραρίου λειτουργίας του Χ.Α., που, όμως, δεν αποκλείεται να συναντήσουν την σφοδρή αντίδραση των “Remote Members”, τουλάχιστον όσον αφορά την ώρα λήξης της συνεδρίασης.

Από την άλλη, η σημερινή συνεδρίαση κατέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, πόσο “fake” ήταν όλα αυτά που συνέβησαν στις τελικές δημοπρασίες, κατά την τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, όπου Γενικός Δείκτης, αλλά και 16 τίτλοι του FTSE25, έκλεισαν στο υψηλό ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 16 μετοχές που “είδαν” κλείσιμο στα υψηλά της τελευταίας συνεδρίασης, οι επτά από αυτές σήμερα δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Αεροπορία Αιγαίου (-1,8%), Ελ. Πετρέλαια (-2,38%), Μυτιληναίος (-1,56%), ΟΠΑΠ (-2,38%), ΟΤΕ (-1,97%), Πειραιώς (-4,38%) και Jumbo (-2,61%). Με αρνητικό, τελικό, πρόσημο, από τους έντονα διακριθέντες της Παρασκευής και οι ΔΕΗ (-0,75%), ΕΥΔΑΠ (-0,56%), Μέτκα (-1,22%) και Τέρνα Ενεργειακή (-1,51%).

Συνέχισαν να έχουν αγοραστές και στην σημερινή συνεδρίαση οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+2,33%) και Folli Follie Group (+2,66%), λόγω θετικών αποτελεσμάτων εξαμήνου, αλλά και οι Εθνική (+2,15%), Ελλάκτωρ (+1,61%), ενώ αμετάβλητος τερμάτισε την συνεδρίαση ο Τιτάνας.

Μένοντας στο ταμπλώ του FTSE25 και από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της αμέσως προηγούμενης συνεδρίασης, άλλοι προσπάθησαν να “ρεφάρουν” τις αμέσως προηγούμενες απώλειες και άλλοι απογοήτευσαν για μία ακόμα συνεδρίαση, δημιουργώντας σύγχυση στις τάξεις των traders που πήραν κάποια απόλυτα βραχρόνια στοιχήματα.

Έτσι μετά το -2,37% της Παρασκευής, σήμερα η ΕΕΕ ήλθε να προσθέσει και ένα -0,10%, ενώ για την Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,66% μετά το -1,31% της Παρασκευής σήμερα προστέθηκε και ένα -0,66%, παρά το γεγονός ότι ο τίτλος ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, αναρριχόμενος μέχρι τα 1,57 ευρώ (+3,97%).

Περίπου η ίδια, αν όχι χειρότερη η απογοήτευση για την Eurobank, η οποία στην συνεδρίαση της Παρασκευής είχε κλείσει στο χαμηλό ημέρας με απώλειες 5,81%. Σήμερα αναρριχήθηκε μέχρι τα 0,49 ευρώ (+4,26%) και διασώθηκε, τελικά, με μηδενική ημερήσια μεταβολή.

Αντίθετα, στο τελευταίο -0,85%, σήμερα η Viohalco “απάντησε” με +0,85%, στο +0,75% η ΕΧΑΕ μετά το -074% της Παρασκευής και στο +1,57% η Motor Oil, μετά το -0,52%, στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας.
Μένοντας στο ταμπλώ του FTSE25, επτά αρνητικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες οκτώ, συμπλήρωσε ο ΟΛΠ (-1%), του οποίου η πλαγιοκαθοδική κίνηση δεν δείχνει να έχει τέλος.

Από εκεί και πέρα και για όσους επιμένουν στο Τραπεζικό trading και σύμφωνα με τα απολύτως βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, ο τίτλος της Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,66% δίνει πειστικό σήμα αγοράς με την υπέρβαση των 1,70 ευρώ, ενώ το “stop” για τους “long” εντοπίζεται στα 1,48 ευρώ.

Σήμα επιβίβασης με την υπέρβαση των 0,197 ευρώ για την Εθνική και κινήσεις “stop loss”, με την καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 0,1785 ευρώ.

Τα 0,5030 ευρώ είναι ο “σηματωρός” για την Eurobank, ενώ η αποφασιστική στήριξη εντοπίζεται στα 0,469 ευρώ.
Πρώτο σήμα αγορών τα 0,142 ευρώ για την Πειραιώς και το “stop” για τους τυχόν εναπομείναντες “long” τα 0,125 ευρώ.

Επιστροφή στους περιορισμένους όγκους συναλλαγών προβλέπουν οι περισσότεροι από τους εγχώριους αναλυτές, καθώς η σημερινή συνεδρίαση κόντυνε τον πήχη των προσδοκιών για κάτι σημαντικά καλύτερο, ενώ υπενθυμίζουν ότι σήμερα ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα η Αεροπορία Αιγαίου, Προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη έχει η Ελλάκτωρ, ενώ από σήμερα οι μετοχές της Forthnet (0%) ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνώνχωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου υπέρ των παλαιών μετόχων, με την έκδοση έως και 330.291.555 ομολογιών μετατρέψιμων σε νέες (ΚΟ) μετοχές, σε αναλογία 3 ομολογίες για κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή, με ονομαστική αξία, τιμή διάθεσης και τιμή μετατροπής ομολογίας € 0,30. Κάθε ομολογία είναι μετατρέψιμη σε 1 νέα (ΚΟ) μετοχή. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 22/09/2016 έως και 06/10/2016 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται από 22/09/2016 έως και 03/10/2016. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης της μετοχής που προκύπτει λόγω της αύξησης: € 0,320.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ξεκινά το Roadshow της ΕΧΑ στο Λονδίνο, με τους εμπλεκόμενους να κρατάνε μικρό καλάθι, όσον αφορά το πιθανό ενδιαφέρον από Ξένους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου είχε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών ο Υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, η συνάντηση, που διήρκησε περίπου 1,5 ώρα, αφορούσε στα στοιχεία που συλλέγει το Ταμείο για την έκθεσή του για την Ελληνική Οικονομία. Ενδέχεται, δε, να υπάρξει μία ακόμη συνάντηση κατά το κλείσιμο της διαδικασίας αυτής.

Η δημοσίευση της έκθεσης αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και τη βάση για την Έκθεση Βιωσιμότητας (DSA) που θα συντάξει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Τεχνικά, η σημερινή συνεδρίαση δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο, όμως είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία του συνόλου των εμπλεκομένων, που διαπίστωσαν, για πολλοστή φορά, το πόσο βραχύβια και με ενδείξεις “bull trap”, είναι τα όποια ανοδικά διαλείμματα.

Στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη παραμένει ο στόχος των 571 μονάδων (απλός ΚΜΟ 200 ημερών) και αμέσως μετά οι 582,13 μονάδες (υψηλότερο κλείσιμο στην μετά “Brexit” εποχή). Από την άλλη πλευρά, καθοδική διάσπαση της ζώνης 550 – 545 θα ανοίξει τον δρόμο για υποχώρηση προς τις 530 – 520 μονάδες.

To ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Στην περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,70%), κύρια αντίσταση οι 1518 μονάδες, με επόμενη στις 1565. Το “stop” στο “long” στις 1461 και οι αμέσως επόμενες στηρίξεις στις 1420 και 1380 μονάδες.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017