Χ.Α.: Από το Α μέχρι το Ω (11/1) | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Από το Α μέχρι το Ω (11/1)

11.01.2017 00:01
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Αναμένεται να αρχίσουν να δίνουν αποτέλεσμα στην οικονομία καθώς μετά το στάδιο της πώλησης η αξιοποίηση θα αρχίσει να συνεισφέρει νέα έσοδα στο κράτος. Το άνοιγμα της οικονομίας σε κεφάλαια από το εξωτερικό ακόμα και σε ειδικές κατηγορίες επενδύσεων όπως οι υποδομές βελτιώνει το επενδυτικό προφίλ της χώρας και όσο να ‘ναι μπορεί να λειτουργήσει και ως «κράχτης» για νέους ενδιαφερόμενους. Ειδικά τώρα που οι τιμές για τα τιμήματα παραμένουν στην ζώνη της «ευκαιρίας».

BΑΘΟΣ 15ΕΤΙΑΣ: Και η Μπουτάρης κατέληξε σε συμφωνία για την ρύθμιση των δανείων της με τις πιστώτριες τράπεζες. Η τελική συμφωνία αναδιάρθρωσης με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha, ETE, Eurobank και Πειραιώς) αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η εταιρεία για ανάπτυξη των πωλήσεών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βελτίωση της μεικτής της κερδοφορίας, ενίσχυση της ρευστότητας και μείωση των λειτουργικών της δαπανών (ΣΣ: τάχουμε διαβάσει χιλιάδες φορές…). 

 • Η συμφωνία προβλέπει την ρύθμιση του δανεισμού σε 15 έτη και την χρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων αναγκών της εταιρείας, χαμηλό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας, ρύθμιση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς σε 15 έτη, περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία πληρώνονται μόνο τόκοι, πώληση θυγατρικών εταιρειών (πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτές περιλαμβάνεται και το οινοποιείο στη Γαλλία) καθώς και σταδιακή αποπληρωμή στο ακέραιο, όλων των προμηθευτών της εταιρείας.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Το 665 ήταν ο ελάχιστος στόχος μας (ενδοσυνεδριακό υψηλό σήμερα στις 665,25 και +0,9%). Το στοπ πλέον στο 649 ενώ κοντινή στήριξη έχουμε στο 656. Μια κατοχύρωση του επιπέδου μπορεί να μας δώσει το 675-682…(Αυτά για τους παίκτες και τους traders, για τους υπόλοιπους πολύ μικρή σημασία έχουν)…

ΔIAΦΘΟΡΑ: Ποινικές ευθύνες για συγκάληψη και διαφθορά στην κορυφή της διοικητής πυραμίδας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας VW καταλογίζει στην έκθεσή του το FBI. Στην έκθεση επισημαίνεταιότι η διοίκηση είχε ενημερωθεί το 2015 «για την ύπαρξη, τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά» συσκευής που παραποιούσε τα αποτελέσματα από τη μέτρηση των εκπομπών καυσαερίων και επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτήν την πληροφορία στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

ΕΦΟΔΟΣ – ΕΡΕΥΝΑ: Με τους εισαγγελείς διαφθοράς να συνεχίζουν τις έρευνες για το σκάνδαλο δωροδοκιών και υπερτιμολογήσεων της Novartis, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της ΝΟV στην Αθήνα. Συνοδευόμενοι από εισαγγελείς, ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερεύνησαν φακέλους, ηλεκτρονικά αρχεία και βάσεις δεδομένων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δέσμευσαν και πήραν μαζί τους υπολογιστές, “στικάκια” και φακέλους με έγγραφα.

ΖΑΧΑΡΗ: Αισιοδοξία ότι η ΕΒΖ θα επανέλθει στα κέρδη το 2018 επικρατεί στην διοίκηση της εταιρείας. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα κάνουν την εμφάνισή τους στην τρέχουσα χρήση 2016/2017, με την θεαματική συρρίκνωση των ζημιών στα 4 εκατ. ευρώ από 30 εκατ. ευρώ του 2015/2016. (Aλλη μία “αμαρτωλέστατη” περίπτωση στο ταμπλό του ΧΑ, από τις χειρότερες μάλιστα…)

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διάστημα Ελάχιστη τιμή Μέγιστη τιμή Μεταβολή %
7 ημερών 10,800 12,350 12,77
30 ημερών 10,210 12,350 17,21
3 μηνών 9,700 12,350 23,63
6 μηνών 9,320 12,350 28,18
12 μηνών 8,700 12,350 30,37

………

ΘETIKO January effect: Με καλή διάθεση ξεκίνησαν οι πρώτες συνεδριάσεις για το νέο έτος με σαφή την επιθυμία να καταγραφεί θετικό January effect. Έτσι, παρά τη συντήρηση των ημερήσιων συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα, καταγράφηκαν 7 ανοδικές συνεδριάσεις κατά τις τελευταίες 8, που περιλαμβάνουν ωστόσο και συνεδριάσεις από το 2016.

ΙΣΤΟΡΙΑ (για να μαθαίνουν οι νεότεροι): Κατά τη διάρκεια της μάχης της Mπαλακλάβα στον Kριμαϊκό πόλεμο (25 Οκτωβρίου 1854), η Βρετανική Ελαφρά Ταξιαρχία Ιππικού, εκτέλεσε μία από τις διασημότερες εφόδους στην πολεμική ιστορία. O απολογισμός της παράτολμης επίθεσης ήταν, περίπου, τραγικός.

 • ΜΟΛΙΣ 195 από τους 660 ιππείς κατόρθωσαν να επιστρέψουν σώοι. Τουλάχιστον 130 σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν, ενώ χάθηκαν σχεδόν 500 άλογα.
 • H θαρραλέα έφοδος δεν είχε κάποια επίδραση στην έκβαση της μάχης. Όπως παρατήρησε ο Γάλλος στρατηγός Πιερ Mποσκ για την έφοδο, “ήταν εκπληκτική, αλλά αυτό δεν είναι πόλεμος”.
 • ΤΟ προσωνύμιο “Ελαφρά Ταξιαρχία” που δόθηκε στην ομάδα του Απόλλωνα Αθηνών (νυν Απόλλων Σμύρνης) από τις εφημερίδες της εποχής οφείλεται σε μια ταινία του Χόλυγουντ, παραγωγής του 1936, με πρωταγωνιστές τους Έρολ Φλιν, Ολίβια ντε Χάβιλαντ και Ντέιβιντ Νίβεν…
 • ΕΝΩ στην νεότερη, εγχώρια, χρηματιστηριακή ιστορία, οι “λάτρεις” των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, ονόμαζαν “ελαφρές ταξιαρχίες” τους τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, χρηματιστηριακές “συγκινήσεις” των οποίων μία γεύση παίρνουμε κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, έστω και αν αυτές, για πολλές αιτίες έχουν εξελιχθεί σε “σπάνιο είδος” στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό (Του Θανάση Σταυρόπουλου).

ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ…Η Wood προέβη σε σύσταση «ΑΓΟΡΑ» για την μετοχή της Φουρλής, με τιμή στόχου τα… 5,3700 ευρώ υποστηρίζοντας κλπ κλπ….

 

ΛAMΠΡΑ: Συνεχίστηκε η «βουτιά» των τιμών του αργού πετρελαίου καθώς έχουν ενταθεί οι ανησυχίες για την ενδεχόμενη αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής παρά τη συμφωνία μεταξύ των κυριότερων παραγωγών για μείωσή της. Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 1,14 δολάρια ή 2,23% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 50,82 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Η τιμή αυτή είναι η χαμηλότερη σε διάστημα μεγαλύτερου ενός μήνα.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 χρόνια προγράμματος βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής τα δύο ελλείμματα (δημοσιονομικό και εξωτερικό) που ταλάνιζαν την ελληνική οικονομία έχουν «τιθασευτεί» .

 • Τα έσοδα κινούνται πάνω από τους στόχους, η υστέρηση του ΑΕΠ θα είναι στην χειρότερη περίπτωση οριακή, και οι τουριστικές αφίξεις συνέχισαν να καταγράφουν ιστορικά υψηλά νούμερα το 2016.
 • Και όλα αυτά χωρίς να έχουν επιστρέψει καταθέσεις ή αλλάξει κάτι στο καθεστώς των περιορισμών της κίνησης των κεφαλαίων που θα άλλαζε δραστικά το τοπίο σε νευραλγικούς κλάδους όπως το λιανικό εμπόριο.
 • Μέσω της πώλησης επιχειρηματικών δανείων η αγορά θα ανοίξει, νέοι παίκτες θα μπουν στην οικονομία ενισχύοντας την απασχόληση. Η νέα βάση στην οποία χτίζεται η επόμενη ημέρα είναι πιο υγιής και οι τράπεζες θα είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικές στην χρηματοδότηση της οικονομίας.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ότι οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάζουν σταθερές και επαναλαμβανόμενες οργανικές βελτιώσεις στα αποτελέσματα τους. Για πρώτη φορά οι τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά το 2011 θα κλείσουν με κέρδη αποφεύγοντας τις συνέπειες τις απομείωσης των μετόχων τους από την μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου.

 • Η μείωση των πιστωτικών ζημιών αποτελεί βασική κατεύθυνση στην χρονιά που ξεκινάει, οι πωλήσεις συμμετοχών συνεχίζονται, η μείωση των οργανικών εξόδων που σχετίζονται με το κόστος προσωπικού και το δίκτυο θα φανούν σε μεγαλύτερη έκταση το 2017
 • Ενώ το γύρισμα του ΑΕΠ ενδέχεται να λειτουργήσει θετικά στην επιστροφή μέρους των καταθέσεων.
 • Οι επισφάλειες είναι σε ιστορικά υψηλά, το ίδιο και οι προβλέψεις ενώ η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μπορεί τελικά να έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στους ισολογισμούς.

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις μεγαλύτερες απώλειες να δέχεται το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας. Ημέρα ήπιων διακυμάνσεων και αρκετών εναλλαγών προσήμου, μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή, καθώς από την έναρξη της συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν αρκετές εναλλαγές μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να καταγράφει και σήμερα νέα ιστορικά υψηλά, παρά την ενίσχυση της στερλίνας. 

ΟΛΘ: Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς έως το τέλος του Ιανουαρίου τα τελικά κείμενα της σύμβασης παραχώρησης εκτιμάται ότι θα έχουν δοθεί στους «μνηστήρες». Τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα για τη διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκαν χθες στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή, με εκπροσώπους του ΔΣ του ΟΛΘ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: γησης, η υπέρβαση των 665 – 675 μονάδων φαντάζει τουλάχιστον δύσκολη, ενώ οι ενεργοί παίκτες φαίνεται να κρατούν “μικρό καλάθι” ενόψει του EwG της 12ης Ιανουαρίου, όσο τουλάχιστον δεν διαφαίνεται σημείο επαφής με τους Δανειστές. Επομένως και με το Κυπριακό να μονοπωλεί την προσοχή και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένονται σημαντικές κινήσεις στην Αγορά.

ΡΕΛΑΝΣ από την ανάποδη: Από το +4,3% στο -3,7% η ΜΙΓ, από το +7,2% στο -1% η ΚΛΜ, από το +6,3% στο 0,9% η ΙΝΛΟΤ…Από το +3,6% στο -ο- η ΕΤΕ, από +4,2% σε -ο- η Ελλάκτωρ… 

ΣΧΟΛΙΟ: Ελπιδοφόρα είναι η κινητικότητα που σημειώνεται επιλεκτικά σε τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης τις τελευταίες ημέρες, καθώς διαφαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της αγοράς είναι ακόμη ζωντανά, αφού οι επιλεγόμενες εταιρείες διακρίνονται για τα ελκυστικά θεμελιώδη τους, την μερισματική απόδοσή τους, την προσδοκώμενη κερδοφορία τους, τη προκλητικά χαμηλή τιμολόγησή τους και το θετικό βαθμό ανταπόκρισης του τραπεζικού συστήματος σε αιτήματα αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών τους(ΔΗΜ.ΤΖΑΝΑΣ).

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Με 9-1 στις πρόσφατες 10 παρουσίες της και από τα 10,4200 στα 12,1900 ευρώ μετά το προχθεσινό +3,48% και το χθεσινό +6,18, με χαμηλούς όγκους πάντως (συνολικά μόλις 13.860 τμχ)… Στο -25,44% στην 3ετία (τιμή 9/1/2014: 16,3500 ευρώ και με χαμηλό τα 6,9000 ευρώ)…Αποτιμάται σε 242,2 εκατ. ευρώ

ΥΑΗΟΟ: Την μετονομασία της σε Altaba Inc και την αποχώρηση της διευθύνουσας συμβούλου Μαρίσα Μάγερ μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη Verizon ανακοίνωσε η Yahoo, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις και προβλήματα.

ΦΡΙΓΟ: Στο +20% στα 0,1270 ευρώ και με 107,4 χιλ. τμχ αξίας 13,6 χιλ. ευρώ… Και στο +6% προχθές με 623 χιλ. τμχ ενώ είχε προηγηθεί το +5,3% της Παρασκευής με 675 χιλ. τμχ. Οι τράπεζες δεν θα την αφήσουν να πάει…”under”… H EIKONA THΣ METOXHΣ

Διάστημα Ελάχιστη τιμή Μέγιστη τιμή Μεταβολή %
7 ημερών 0,094 0,127 33,68
30 ημερών 0,090 0,127 16,51
3 μηνών 0,090 0,200 24,51
6 μηνών 0,086 0,200 -9,29
12 μηνών 0,086 1,770 -92,66

….

ΧΠΑ: Οι συναλλαγές παρέμειναν ιδιαίτερα χαμηλές στα συμβόλαια του δείκτη ενώ εμφάνισαν αυξητικές τάσεις στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (35.561 συμβόλαια). Στα 7.684 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον Ιανουάριο. Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 774, 597) κινήθηκε μεταξύ 1.763 και 1.786 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή.

ΨΟΦΙΜΙ (το): Σε υψηλά έξι εβδομάδων ο χρυσός μετά τα οριακά κέρδη που κατέγραψε και χθες, με τους επενδυτές να στρέφονται ξανά(;) στο πολύτιμο μέταλλο μετά τις τοποθετήσεις στελεχών της Fed ότι μπορεί η αύξηση των επιτοκίων να μην έρθει τόσο γρήγορα όπως αναμενόταν. Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου σημείωσε οριακά κέρδη 0,10% στα 1.185,50 φολάρια ανά ουγγιά

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – 

Image result for ΧΙΟΝΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Related image

Image result for ΧΙΟΝΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017