*Χ.Α.: Απόλυτα ενδεικτική η ατάκα παλαιού παράγοντα της Αγοράς… | Mikrometoxos.gr

*Χ.Α.: Απόλυτα ενδεικτική η ατάκα παλαιού παράγοντα της Αγοράς…

21.05.2015 19:58

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: Απόλυτα ενδεικτική η ατάκα παλαιού παράγοντα της Αγοράς, όσον αφορά την κρατούσα κατάσταση στην εγχώρια Οικονομία: 

“Ο Ιδιωτικός Τομέας ζει τη λίθινη εποχή, όσον αφορά τη ρευστότητα, ενώ οι μισθοί συνεχίζουν να καταβάλλονται ανελλιπώς στο Δημόσιο”. 

“Σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας, είναι λογικό να περιμένουμε έντονη ανοδική αντίδραση στις τιμές του Χ.Α. Το θέμα, όμως, είναι τι γίνεται από κει και πέρα. 

Οι επενδύσεις χρειάζονται κλίμα εμπιστοσύνης και τελευταία έχουμε φροντίσει να εξαντλήσουμε κάθε απόθεμα εμπιστοσύνης που είχαν ‘δικοί και ξένοι’ στην Ελλάδα. Απόδειξη η συνεχής εκροή καταθέσεων και η παντελής έλλειψη επενδύσεων. 

Ελπίζουμε ακόμη στην ποσοτική χαλάρωση του Draghi και το πακέτο Junker, όμως και αυτά θα χρειαστεί να στηριχτούν και τελικά να μεταφραστούν σε επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα. 

Το Χρηματιστήριο θα μπορούσε να δώσει ‘καύσιμα’ στην προσπάθεια ανάτασης της Οικονομίας, αν οι Κυβερνώντες πάψουν να το βλέπουν σαν παρασιτικό μηχανισμό”.

 

*Από την απίστευτα ενημερωτική και όχι μόνον στήλη του Θαν. Σταυρόπουλου στο Euro2day.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017