Χ.Α. - ΑΓΟΡΑ - τεχνική προσέγγιση... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χ.Α. – ΑΓΟΡΑ – τεχνική προσέγγιση…

08.06.2015 05:32

Χ.Α. – ΑΓΟΡΑ – τεχνική προσέγγιση: Με αφορμή την μη πληρωμή της δόσης του IMF και υπό τον φόβο ρήξης με τους εταίρους έδωσε πτωτική κίνηση δίνοντας μας και έξοδο από τις long θέσεις μας. Πλέον χρειαζόμαστε μία κατοχύρωση των 254 μονάδων στο f25 και 849 στον ΓΔ για να πάρουμε αγοραστικά σήματα. 

Τα επίπεδα συμπίπτουν και πάλι με το μεσοπρόθεσμο πτωτικό μας κανάλι του οποίου ενδεχόμενη κατοχύρωση μπορεί να μας αλλάξει την μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση μας. 
 
Οι διαπραγματεύσεις φτάνουν στην κορύφωση τους, παρόλα αυτά οι δανειστές έχουν σκληρύνει κατά πολύ την στάση τους ενώ η οπισθοχώρηση της Ελληνικής πλευράς είναι σημαντική και αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η εξεύρεση μίας λύσης είναι εφικτή.
 
Το πως μία συμφωνία θα περάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι ένα θέμα… Ομως υπάρχει η αντιπολίτευση σε κάθε περίπτωση η οποία θα βοηθήσει για να δοθεί δώσει η λύση. 
 
Το να οδηγηθούμε σε εκλογές δεν έχει ιδιαίτερο νόημα μιας και απλά θα χαθεί περαιτέρω χρόνος για την οικονομία. 
 
Πιθανότατα στην συνάντηση των G7 να δοθεί επιτέλους μια λύση, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι μία νέα ολιγόμηνη παράταση που απλά θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα χωρίς να υπάρξει default. 
 
Μία συνολική λύση θα μπορούσε να κάνει την διαφορά αλλά και να κερδίσει και τον απαραίτητο χρόνο που τόσο ανάγκη έχει η Ελληνική οικονομία. 
 
Τεχνικά οι περισσότεροι τίτλοι μας έχουν δώσει έξοδο και πλέον μένει να δούμε τις αντοχές της αγοράς τις επόμενες μέρες και μέχρις ότου έρθουν νέα. 
 
Ο ΓΔ στο κλείσιμο της Παρασκευής γύρισε και πάλι σε απώλειες της τάξεως του 4,85% από αρχές έτους ενώ ο τραπεζικός χάνει 35% αντίστοιχα με την μεσαία κεφαλαιοποίηση να είναι σε κέρδη της τάξεως του 15% από αρχές έτους έχοντας ανεξαρτητοποιηθεί από την υπόλοιπη αγορά. 
 
Τα εβδομαδιαία γραφήματα είναι ουσιαστικά και η πιο καθαρή εικόνα της αγοράς, μιας και ουσιαστικά όσο συντηρούνται οι πλαγιοκαθοδικές πορείες δεν χρειάζεται βιασύνη από πλευράς των μεσοπρόθεσμων επενδυτών…
 
Αφού και ο χρόνος είναι υπέρ τους, με τις αντιστάσεις ημέρα με την ημέρα να κινούνται χαμηλότερα. 
 
Εν κατακλείδι, είμαστε αισιόδοξοι ως προς την ομαλή έκβαση του προβλήματος μιας και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.
 
Ομως μας προβληματίζει ο χρόνος που ουσιαστικά λειτουργεί σαν βαρίδι στην ήδη επιβαρυμένη Ελληνική οικονομία.
 
Έτσι λοιπόν όσο πιο γρήγορα βρεθεί λύση τόσο το καλύτερο για την χώρα, μιας και η κάθε ημέρα που περνάει λειτουργεί αρνητικά σε ψυχολογία, σε έλλειψη ρευστότητας και σε αύξηση ληξιπροθέσμων.
——

ΧΑΡΑΚΕΣ{Ι} – Ηλ. Ζαχαράκης: Ο F25 μας έδωσε έξοδο την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον το stop μας είναι στο 254. Έχουμε την πολύ σημαντική διάσπαση του 240 επιπέδου με το 242-244 να είναι κύρια αντίσταση στην παρούσα ενώ ουσιαστικό στόχο έχουμε τις 225 μονάδες.

O ΓΔ μας έδωσε έξοδο και πλέον το stop μας είναι οι 844 μονάδες. Το 813 επίπεδο είναι στην παρούσα σημαντική αντίσταση που θα πρέπει να κατοχυρώσει άμεσα αν θέλει να επανακάμψει. Το επίπεδο των 755 μονάδων αποτελεί την επόμενη κοντινή στήριξη και στόχο, του οποίου τυχόν διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 710. 
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017