Χρ. Σπίρτζης: Ο άνθρωπος που φροντίζει για το… καφεδάκι των ταξιδιωτών, αλλά όχι και για…

Το καφεδάκι των ταξιδιωτών

Αν νομίζετε ότι ο Αγιος Χριστόφορος είναι ο μοναδικός άγιος προστάτης των ταξιδιωτών, κάνετε λάθος. Υπάρχει τώρα και ο Χρ. Σπίρτζης, αναπληρωτής υπουργός Δημοσίων Εργων, ο οποίος θα πρέπει εφεξής να θεωρείται ο άνθρωπος που φροντίζει για το… καφεδάκι των ταξιδιωτών. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας, εκεί στο 90ό χιλιόμετρο, κοντά στην Υλίκη, το κατασκευαστικό έργο το έχει αναλάβει ως γνωστόν η «Νέα Οδός». Από τη σύμβαση η «Νέα Οδός» αποκτά το δικαίωμα να κλείνει την πρόσβαση σε επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται μαζί της. Ελα όμως που στο 90ό χιλιόμετρο υπάρχουν δύο καφετέριες και δύο βενζινάδικα, στα οποία η κατασκευάστρια του δρόμου εταιρεία απέκλεισε την πρόσβαση, όπως άλλωστε το δικαιούνταν…
nnn
Ο ιδιοκτήτης όμως των δύο καφέ, όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει την υπόθεση. Εχασε όμως όλες τις δικαστικές μάχες, ακόμη και στον ανώτατο βαθμό. Ετσι η κατασκευάστρια εταιρεία και με τη βούλα πλέον της Δικαιοσύνης τοποθέτησε τους κώνους και απέκλεισε την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο.
Πάει όμως ο κ. Σπίρτζης μια καλή πρωία και αφαιρεί… μόνος του τους κώνους, ελευθερώνοντας έτσι την πρόσβαση προς τις καφετέριες και τα βενζινάδικα. Και ξέρετε με ποιο επιχείρημα; Για να μπορούν οι ταξιδιώτες να απολαμβάνουν το… καφεδάκι τους.
nnn
Φαίνεται όμως ότι ο κ. Σπίρτζης (πρώην μέλος του ΠαΣοΚ) ήταν πολύ απασχολημένος με το καφεδάκι των ταξιδιωτών και δεν φρόντισε να προχωρήσει μια ώριμη (από κάθε άποψη) επένδυση για τα σκουπίδια, η οποία ήταν κλεισμένη από το 1997, της τάξεως των 1,2 δισ. ευρώ. Ή μάλλον ασχολήθηκε με αυτήν… ακυρώνοντάς τη!
Θέλησε να προκηρύξει καινούργιους διαγωνισμούς, ενώ, όπως προανέφερα, η επένδυση ήταν ήδη ώριμη, πράγμα που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν τρία χρόνια και βάλε, με αποτέλεσμα να αφαιρείται ανάπτυξη από τη χώρα. Και τα 1,2 δισ. ευρώ; θα πείτε. Ε, αυτά θα περιμένουν τον υπουργό ώσπου να πάρει τις… καινούργιες αποφάσεις του. Και ο υπουργός προφανώς θα περιμένει τώρα να τον… προσκυνήσουν οι εργολάβοι.
Ο ΒΗΜΑτοδότης