«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης

ΣΤΟ ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ο 25χρονος Έλληνας γυμναστής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του οργάνου και με 15.866 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλήμα, που διεξάγεται στο Μονπελιέ.

Το ασημένιο μετάλλιο «μοιράστηκαν» ο Γάλλος Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ και ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν με 15.566 βαθμούς.

Με αφορμή το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Η νέα αυτή επιτυχία της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, επιβεβαίωσε την πολύ μεγάη δυναμική του αθλήματος διεθνώς. Ο “χρυσός” πρωταθλητής μας συνεχίζει την παράδοση στους κρίκους που ξεκίνησε ο Ολυμπιονίκης μας, Δημοσθένης Ταμπάκος, και του εύχομαι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας σήκωσε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους» αναφέρει στη συγχαρητήρια ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.