Χριστιανός ο δήμαρχος της μεγαλύτερης μουσουλμανικής πόλης | Mikrometoxos.gr

Χριστιανός ο δήμαρχος της μεγαλύτερης μουσουλμανικής πόλης

03.01.2017 13:05

Η πόλη Τζακάρτα πρωτεύουσα της ινδονησίας με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους, εδώ και λίγο καιρό έχει για δήμαρχο έναν χριστιανό κινεζικής καταγωγής, τον Μπασούκι Τζαχάτζα Πουρνάμα, γνωστότερο με το παρατσούκλι Αχόκ. Ανήκει στη μικρή κινεζική μειονότητα του 1%-2%, που νέμεται δυσανάλογα μεγάλο τμήμα του εθνικού πλούτου.

Η θέση του 50χρονου Αχόκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», είναι ιδιαίτερα λεπτή, καθότι το 88% των 260 εκατομμυρίων Ινδονήσιων ανήκει στο μουσουλμανικό θρήσκευμα κι αρκετοί εξ αυτών δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Οι αγριότεροι καίνε εκκλησίες, δέρνουν όσους πίνουν αλκοόλ, τρομοκρατούν τη νεολαία που ντύνεται προκλητικά και τέτοια θεάρεστα. Γι’ αυτό ο «διπλά μειονοτικός» δήμαρχος της Τζακάρτα αποφεύγει τα σκάνδαλα και κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα των ποταμών.

Την πάτησε όμως σαν αρχάριος όταν έπιασε στο στόμα του στίχους από το Κοράνι με αμφιλεγόμενη σημασία. Υποτίθεται πως το έκανε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μουσουλμάνων, αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν μια… δίωξη για βλασφημία με απειλή 5ετούς φυλάκισης και μια διαδήλωση 200.000 φανατικών που ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι.

Ο κίνδυνος να καταδικαστεί ο Αχόκ σε φυλάκιση είναι υπαρκτός και πιθανά να σηματοδοτήσει και το τέλος της πολιτικής του καριέρας.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017