Χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα – η σαχλαμάρα και η γελοιότητα δεν έχουν όρια

Χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα

 Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ Μαλέα, μητέρα δύο παιδιών και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής, κάνει προξενιά στη γάτα του Καπουτζίδη! Είναι ένας τρόπος αυτός να δείξεις ότι υπάρχεις. Να κανείς αισθητή την παρουσία σου. Μέσω της σαχλαμάρας. Οταν τελειώνουμε με τις σέλφι, φωτογραφίζουμε γάτες. Για να δώσουμε βροντερό «παρών» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κι επαναλαμβάνω: Δεν πρόκειται για δεκατετράχρονα και δεκαπεντάχρονα κοριτσάκια, που τα έχει τρελάνει η εφηβεία. Μιλαμε για μεγάλες γυναίκες. Η Δέσποινα Βανδή, όπως αποκαλείται στην καλλιτεχνία η Δέσποινα Μαλέα, είναι πλέον 47 ετών. Σύζυγος και μητέρα δυο παιδιών. Και βγάζει σέλφι. Αν έχει εξοπλιστεί και μ’ αυτό το μεταλλικό μαρκούτσι για να διευκολύνεται, δεν γνωρίζω. Αυτό πάντως που είναι δεδομένο είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό σέλφι. Θα μου πείτε τώρα, εδώ βγάζουν σέλφι στη Βουλή, θα κωλώσουνε οι καλλιτέχνες;

Ξεφύγαμε όμως. Αφού η κυρία Βανδή εξάντλησε το ρεπερτόριο με τις καλοκαιρινές σέλφι, «ανέβασε» μια γάτα, την οποία προξενεύει, όπως έκανε γνωστό, στη γάτα του Καπουτζίδη. Κι επαναλαμβάνω, δεν έχουμε να κάνουμε με κανένα κοριτσάκι. Μιλάμε για μεγάλη γυναίκα. Που έχει μάλιστα άποψη και επί των κοινωνικών θεμάτων. Εξ ου και η άρνησή της να συνεργαστεί με τον ακροδεξιό Νότη Σφακιανάκη.

Ιδού, λοιπόν, μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η σαχλαμάρα και η γελοιότητα δεν έχουν όρια. Και δεν είναι βέβαια, η Δέσποινα Βανδή, η μόνη. Μητέρα τεσσάρων παίδων είναι η μαέστρος, Ευγενία Μανωλίδου. Στα σαράντα της χρόνια να κάνει νάζια και σκέρτσα, παριστάνοντας την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ιδού μία από τις τελευταίες αναρτήσεις της, που συγκλόνισαν τα εκατομμύρια των θαυμαστών της: «Κάψιμο από καραμέλα που εκσφενδονίστηκε στο πρόσωπο και σώμα. Εβαλα ασπράδι αβγού και περιμένω». Για το αν περιμένει να περάσει το τρόλεϊ, δεν διευκρίνισε.

Αυτή είναι η Ελλάδα: Η κάθε τραγουδίστρια έχει την εντύπωση ότι είναι η Μαντόνα (φωτό). Το κάθε σούργελο ότι είναι μια ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα. Και κατά συνέπεια κάθε τους κίνηση, κάθε τι, το παραμικρό που τους συμβαίνει, έχει αξία. Η οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας είναι το μικρότερο κακό. Το πολύ χειρότερο είναι η χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα. Η χώρα που είχε κάποτε μία Μαρία Κάλλας, να έχει ξεπέσει στις Βανδή και τις Μανωλίδου. Αυτά.

  • Κώστας Καίσαρης
  • http://www.sentragoal.gr/