Χειμερινός τουρισμός: Μεγάλη αύξηση τις γιορτές σε πτήσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα | Mikrometoxos.gr

Χειμερινός τουρισμός: Μεγάλη αύξηση τις γιορτές σε πτήσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα

02.01.2017 00:56

Tώρα μέσα σε αυτούς, βάλτε και την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμο, η αύξηση στους ξένους που προτίμησαν την χώρα μας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά φέτος σημείωσε διψήφιο ποσοστό.

Αυτό, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, εξηγείται από το γεγονός ότι οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί σε όλη τη χώρα ξεκινούν από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ υπάρχουν άπειρες επιλογές, εκτός από τις μεγάλες πόλεις.

Εξάλλου, ο καλός καιρός σε συνδυασμός με τις προσιτές τιμές και το πνεύμα των Χριστουγέννων που είναι διάχυτος στις πόλεις, αλλά και στα χειμερινά θέρετρα έχουν βάλει την Ελλάδα στο χάρτη των εναλλακτικών γιορτινών προορισμών.

Είναι χαρακτηριστικό, λοιπόν, ότι ότι φέτος μας… προτίμησαν πολίτες από όλες τις Βαλκανικές χώρες, Ρώσοι, Τούρκοι, Ιταλοί, αλλά και Ισραηλινοί.

Όπως έδειξαν, δε, οι αεροπορικές κρατήσεις, σημειώθηκε αύξηση 10% από το εξωτερικό προς στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των γιορτών. Το ενδιαφέρον, εξάλλου, αποδεικνύεται εξαιρετικά μεγάλο, τόσο από χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπως η Αγγλία, καθώς η νέα τάση θέλει τους Βρετανούς να περνούν τις διακοπές των Χριστουγέννων σε μη κλασσικούς χειμερινούς τουρισμούς, όπως η Καραϊβική και Ελλάδα.

Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Ρωσική και τη Σερβική αγορά για άνοιγμα χειμερινών προορισμών με απευθείας πτήσεις, ιδιαίτερα την περίοδο των Ρωσικών/Σερβικών Χριστουγέννων (6 Ιανουαρίου), οι οποίοι συνδυάζουν και άλλες μορφές τουρισμού όπως ιαματικός ή ο προσκυνηματικός τουρισμός.

Με αυτά τα δεδομένα, ήδη από τις αρχές του 2017, θα ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου η χώρα να προωθηθεί ακόμα καλύτερα για τα Χριστούγεννα, με δελεαστικά πακέτα που θα απευθύνονται… κατευθείαν σε κατοίκους του εξωτερικού.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017