Χαρίτσης: Όταν έρθει η ανάπτυξη, θα καταργήσουμε φόρους | Mikrometoxos.gr

Χαρίτσης: Όταν έρθει η ανάπτυξη, θα καταργήσουμε φόρους

23.06.2016 17:55

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρος Χαρίτσης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, διαβεβαίωσε ότι όταν θα έρθει η ανάπτυξη, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση ορισμένων φορολογικών μέτρων. Επισήμανε δε ότι δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης όλα αυτά τα φορολογικά μέτρα, αν και υποστήριξε ότι δεν πιστεύει (η κυβέρνηση) σε ένα μοντέλο ανταγωνιστικότητας μέσω των χαμηλών φόρων, διότι οι φόροι χρηματοδοτούν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Ο ίδιος έστειλε το μήνυμα ότι η θετική έκβαση της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, θα οδηγήσει στην αναμενόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας. Όπως είπε, με την εκταμίευση των δόσεων του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες, που ισοδυναμούν με 3,5 δισ., «τα οποία θα κινήσουν την αγορά και θα τονώσουν τη ζήτηση».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εστιάζει στη «βιώσιμη και δίκαιη» ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για ενίσχυση στοχευμένων παραγωγικών επενδύσεων, δημόσιων και ιδιωτικών, καθώς και επενδύσεις «κοινωνικά χρήσιμες και παραγωγικά αποτελεσματικές». Επίσης, έκανε λόγο για «αναλογικότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, αλλαγή παραγωγικών σχέσεων, δημοκρατία στην παραγωγή και διεύρυνση συμμετεχόντων στα οφέλη της ανάπτυξης».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την τελευταία συμφωνία διαμορφώθηκε «σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους και την ελάφρυνση της εξυπηρέτησής του», μιλώντας για μείωση υποχρεώσεων εξυπηρέτησης χρέους (15% ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων εντόκων γραμματίων Ελληνικού Δημοσίου) και αντικειμενικοποίηση διαδικασίας υπολογισμού βιωσιμότητας – μέτρων ελάφρυνσης».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017