ΧΑ: Στο “Πι και Φι”…

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για το Brexit οι αναλυτές της Alpha Finance δημοσίευσαν την τελευταία αναφορά-έκθεσή τους για το ΧΑ παραθέτοντας και τις 3 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ επιλογές τους για το υπόλοιπο του 2016.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ξεχώρισαν τις μετοχές των Eurobank, Ελλάκτωρα και Μυτιληναίου ως κορυφαίες επιλογές τους με σύσταση “ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ” και για τις τρεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒ (Τιμή-στόχος 1,45 ευρώ) μεταξύ πολλών άλλων ανέφεραν πως η τράπεζα είναι έτοιμη να εμφανίσει  αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων υψηλότερες του 7% μετά το 2017 και να επωφεληθεί του ισχυρού brand name της μέσω της ενισχυμένης δημιουργίας αμοιβών.

Θετικό χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι το κράτος έχει πολύ μικρό ποσοστό στην τράπεζα, ενώ αρνητικό ότι οι προνομιούχες μετοχές δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί και ο αναβαλλόμενος φόρος ως ποσοστού του CET1 είναι ο υψηλότερος μεταξύ των τραπεζών.

Εκτιμούν πως η κερδοφορία θα επηρεαστεί θετικά από τα χαμηλότερα κόστη χρηματοδότησης/καταθέσεων το 2016 και προβλέπουν καθαρά έσοδα άνω των 700 εκατ. ευρώ μέχρι το 2018.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΚΤΩΡ (τιμή-στόχος 2,7000 ευρώ) σχολίασαν… «Πέρασε η καταιγίδα, ώρα για επανεκκίνηση».

Μετά από ένα περιπετειώδες εξάμηνο με μια σειρά νομικών προκλήσεων, ήρθε η ώρα για να «αναδειχθεί» η αξία της.

Η ανάκαμψη της Ελλάκτωρ θα προέλθει κυρίως από τον κατασκευαστικό κλάδο όπου όλα τα projects της εταιρείας γίνονται κερδοφόρα.

Ως αδυναμία η Alpha Finance σημειώνει τη μεγάλη εξάρτηση του ομίλου από τον δημόσιο τομέα, με μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια να επηρεάζει αρνητικά τις μετοχές της, ενώ αναμένεται ακόμα η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛ (τιμή-στόχος 6,0000 ευρώ) ανέφεραν πως οι προοπτικές του ομίλου είναι πολλά υποσχόμενες.

Οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν σταθεροποιηθεί, επανήλθε το capacity payment, η εταιρεία αυξάνει το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά προμήθειας ηλεκτρισμού, η κατάργηση του φόρου στο φυσικό αέριο στηρίζει την παραγωγή CCGT, ενώ φαίνεται πως βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με την ΔΕΗ για την χρέωση ηλεκτρισμού στην Αλουμίνιον.

Ειδικά για την Αλουμίνιον, εκτιμούν ότι αν ΔΕΗ και Μυτιληναίος καταλήξουν σε συμφωνία τότε η κερδοφορία της Αλουμίνιον θα αυξηθεί θεαματικά. Ενώ σημειώνουν ότι η ΜΕΤΚΑ συνεχίζει να τους εκπλήσσει ευχάριστα και εκτιμούν πως η εταιρεία θα συνεχίσει να εμφανίζει καλές ελεύθερες ταμειακές ροές.

* ,