ΧΑ: Αυτές είναι οι top(;) επιλογές στα «midcaps»- Ποιες ξεχωρίζουν…

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ….

_______

«Σηματωρός» η μεσαία κεφαλαιοποίηση για την ευρύτερη κίνηση του ΧΑ. Ποια «χαρτιά» μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Τι εκτιμούν οι αναλυτές για τα θεμελιώδη και τις τιμές στόχους.

Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης συνεχίζει την πορεία της υπεραπόδοσης του από το Brexit και μετά όταν την ίδια στιγμή ο δείκτης των blue chips και ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών δυσκολεύονται να κινηθούν με τον ίδιο ρυθμό και υποαποδίδουν.
Πολλοί αναλυτές και εμπειρικοί παρατηρητές της εγχώριας αγοράς αναφέρουν ότι στο παρελθόν ο δείκτης FTSE Mid Cap υπήρξε σχεδόν νομοτελειακά ο σηματωρός της ευρύτερης κίνησης στην αγορά.
  • Το επιχείρημα των αναλυτών επίσης ενισχύεται και από το γεγονός ότι κάποιες από τις εταιρείες της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης διαθέτουν υγιή θεμελιώδη χαρακτηριστικά που συνδυάζονται με ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης και -το κυριότερο- σημαντικές πιθανότητες να αυξήσουν τα μεγέθη τους τα επόμενα έτη, αν και εφόσον η οικονομία αρχίζει να αντιστρέφει την αρνητική της πορεία. 
  • Οι μετοχές που ξεχωρίζουν και τις οποίες παρακολουθεί συστηματικά η αγορά και προβάλλονται ως οι  επιλογές του 2017 είναι οι: Fourlis, MIG, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΕΧ Άνεμος, Πλαστικά Θράκης, Κρι-Κρι και Intralot.
.
ΣΣ:
.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ πριν και μετά BREXIT… O… πριν δεν έχει καμμία σχέση με τον… νυν… Ο οποίος έχει περιορισθεί από 20 σε 15 εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και 3 εταιρείες με κεφαλαιοποιήσεις 2,2 εκατ., 3,8 εκατ. και 5,5 εκατ. ευρώ!!!
.
ΑΠΟ τις (7) προναφερθείσες οι (3) είναι είτε υπερτιμημένες (1) , είτε για τα… πανηγυράκια (2)…
.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ από την λίστα εταιρειών όπως των ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, QUEST HOLDINGS, ΟΛΘ, AUTOHELLAS, CENER…
.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι το 75% των επιλογών/αναφορών των αναλυτών είναι αποτέλεσμα διάφορων… “συγκυριών”.
* ,