Φώφη Γεννηματά: Πολύ κοντά στο να γίνει η 1η γυναίκα πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Φώφη Γεννηματά: Πολύ κοντά στο να γίνει η 1η γυναίκα πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ

14.06.2015 23:16
Πανηγυρικό κλίμα στο γραφείο της κ. Γεννηματά | EUROKINISSI

 

Η Φώφη Γεννηματά είναι πολύ κοντά στο να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ.

Αν και δεν έχουν καταμετρηθεί το σύνολο των ψηφοδελτίων, η κ. Γεννηματά προηγείται ξεκάθαρα των άλλων δύο υποψηφίων (Ανδρέα Λοβέρδου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου), με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι καταφέρει να κατακτήσει το ποσοστό που απαιτείται (50%+1), προκειμένου να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Ήδη, ο κ. Κωνσταντινόπουλος παραδέχθηκε την ήττα του και συνεχάρη «τη νέα πρόεδρο» του Κινήματος. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη. Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον. Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
»Θέλω να ευχαριστήσω τους  χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν. Συγχαίρω  τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης
».

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι τρεις υποψήφιοι συγκεντρώνουν:

  • Φώφη Γεννηματά: 9.357 ψήφοι
  • Ανδρέας Λοβέρδος: 4.628 ψήφοι
  • Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: 5.581 ψήφοι

Σημειώνεται πως μετά τις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του πέμπτου προέδρου στην Ιστορία του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κινήματος, περίπου 50.000 – 60.000 πολίτες ήρθαν στις κάλπες που στήθηκαν σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα, με ανοιχτό το μητρώο της διαδικασίας (είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι όσοι το επιθυμούν, εκτός των ήδη εγγεγραμμένων μελών του ΠΑΣΟΚ).

Με δεδομένο ότι στόχος της Χαριλάου Τρικούπη ήταν ο τριπλασιασμός της συμμετοχής σε σύγκριση με τους 35.000 πολίτες που είχαν προσέλθει για την ανάδειξη των συνέδρων προ τριών εβδομάδων, τότε η παρουσία του κόσμου κρίνεται τουλάχιστον μικρότερη των προσδοκιών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017